Kauno bendruomenių centrų asociacija

Baltojo kaspino savaitė Kaune

Labdaros ir paramos fondas FRIDA, prisidėdamas prie pasaulinės akcijos, skirtos atkreipti dėmesį į smurtą lyties pagrindu, lapkričio 25 – gruodžio 10 dienomis Kaune rengia „Baltojo kaspino” festivalį. Kaune festivalio atidarymo metu šį trečiadienį, 18 val., kino centre „Romuva“ vyks nemokama dokumentinio filmo „Nuodėmė tylėti“ (JAV) peržiūra ir diskusija „Apsaugos nuo smurto įstatymas – proveržis įveikiant smurtą prieš moteris? O kas toliau?“.

„Smurto artimoje aplinkoje problema sudėtinga, o kalbėtis nedrąsu, tad festivalio metu dialogą kursime ne tik formaliose diskusijose, bet ir pasitelkiant kūrybiškumą, performatyvumą bei vizualumą. Visus susidomėjusius kviesime į filmų peržiūras, performansus, spektaklius, koncertus, parodas, poezijos skaitymo vakarus. Specialistams rengsime diskusijas, kūrybines dirbtuves, konferenciją“, - kalbėjo „Baltojo kaspino“ organizatoriai.

Festivalio metu bus siekiama didinti visuomenės sąmoningumą kalbant apie moterų ir nevyriausybinių organizacijų patirtis bandant įveikti tiek asmeninius, tiek institucinius sunkumus kovoje prieš smurtą.

Festivalio tikslas - atkreipti piliečių ir institucijų dėmesį į smurtą lyties pagrindu, didinti visuomenės sąmoningumą, vykdyti prevenciją. Daugiau informacijos apie festivalį ir programa yra: https://www.facebook.com/baltojokaspinofestivalis/?fref=ts&ref=br_tf

Festivalio globėjas - Kauno miesto savivaldybė. Atidarymo renginį Kaune remia Jungtinių Amerikos valstijų ambasada Lietuvoje.

Kviečiame apsilankyti.

 

Labdaros ir paramos fondo "Frida" ir Kauno m. sav. Ryšių su visuomene poskyrio informacija


2015-11-24

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple