Kauno bendruomenių centrų asociacija

Kauno bendruomenių rankdarbių paroda

Lapkričio 24 d. Kauno pedagogų kvalifikacijos centre buvo atidaryta Kauno bendruomenių centrų narių rankdarbių paroda. Parodoje dalyvauja Aleksoto, Amalių "Amalės", Petrašiūnų, Palemono, Vilijampolės "Veršvos", Lampėdžių, Romainių, Naujųjų Romainių, Žaliakalnio, Kauno Šilainių BC moterys ir vyrai, darantys laisvalaikiu nuostabių rankadarbių: mezginių, vilnos vėlimo darbų, drabužių atliktų crazy wool technika, floristikos, siuvimo ir siuvinėjimo, dekupažo, kiaušinių skutinėjimo, tapybos ir grafikos darbų, puikių retro stiliaus skrybėlaičių ir rankinukų.
Atidarymą vedė mūsų puiki vedančioji Violeta Visockienė. Ji pristatė kiekvieną autorę, klausinėjos apie darbų atlikimo techniką, pasakojo apie centrų klubų veiklą. Moterys noriai dalinosi patirtimi, fotografavo. Ypač visoms patiko ir visos fotografavosi prie Aleksoto VDU Botanikos sodo floristės J. Stasiukynienės darbo - suknelės iš klevo lapų. Suknelė pagaminta natūralaus dydžio ir yra eksponuojama Botanikos sode. J. Stasiukynienė pateikė ir daugiau darbų: eglutes, kalėdinius vainikus, puokšteles.

Petrašiūnų BC moterys R. Andužienė ir G. Mikėnaitė pristatė savo darbus iš vilnos ir siūlų. R. Andužienės veltas šlepetes ne viena norėjo įsigyti, o G. Mikėnaitės drabužiai, sukurti crazy wool technika, buvo studijuojami ir fotografuojami.
Reikia paminėti romainiškės J. Jonylienės lino darbus, juos ji eksponavo ir KBCA vasario mėn. vykusioje parodoje P. Stulgos muziejuje.
Visus sužavėjo Šilainių BC narės H. Vokietaitienės skrybėlaitės ir rankinukas. Juos Herminija siūna laisvalaikiu jomis puošiasi duetas "Randevu".
Vilijampolės "Veršvos" BC amatų klubo moterys labai skoningai savo darbus įrėmino į paveikslų ciklą.
Labai gražūs romainiškių M. Žaltauskaitės-Grašienės mažieji gobelenai, L. Cikanavičienės ir A. Talutienės, dailininkės iš Palemono I. Šakinytės tapyti paveikslai ir žaliakalnietės V. Kuzmickaitės grafikos darbai.
Žavi ir vyriausios amžiumi dalyvės P. V. Burinskienės paveikslai atlikti crazy wool technika, iš tolo atrodantys kaip tapyti.
Dailūs ir N. Romainių BC autoriaus R. Baltrušio gintaro dirbiniai: karoliai, grandinėlės, apyrankės, Palemono audėjos K. Jančiauskienės tautinės juostos bei V. Ligeikienės oda aptraukos knygos.
Atidaryme dalyviams koncertavo Vaikų ir jaunimo dainos teatras vadovaujamas bardės Ilonos Papečkytės. Vaikai atliko dainas apie medžius, žoles iš ciklo "Ką kalbėjo medžiai", pati vadovė atliko dainuojamosios poezijos kūrinius.

Esame labai dėkingi Kauno pedagogų kvalifikacijos centrui ir ypač direktorės pavaduotojai V. Barzdžiuvienie už suteiktą salę parodai bei visoms autorėms, dalyvaujančioms parodoje. Paroda veiks iki gruodžio 15 d., atidaryta nuo 8 iki 17 val. kasdien, išskyrus šeštadienį ir sekmadienį.  

KVIEČIAME APSILANKYTI.

Paroda atidaryta pagal KBCA projektą "Asociacijos veiklos plėtra" Nr. SR-0492, finansuojamą Kauno m. savivaldybės biudžeto lėšomis, veiklų planą.

 

2015-11-25

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple