Kauno bendruomenių centrų asociacija

Vyriausybė pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pateiktam Vietos bendruomenių metų planui

Vyriausybė pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pateiktam Vietos bendruomenių metų planui. 2016-ieji paskelbti Vietos bendruomenių metais ir jų veiklų, priemonių planu siekiama pabrėžti vietos bendruomenių svarbą didinant gyventojų pilietinį aktyvumą ir stiprinant dalyvavimą vietos savivaldoje, formuoti bendruomenių plėtrai palankią aplinką ir gerinti viešąją nuomonę apie vietos bendruomenes ir jų veiklą.

 „Džiaugiuosi, kad vietos bendruomenės išgyvena augimo stadiją: vis labiau sutelkia vietos žmones ir atstovauja jų prioritetams, todėl bendruomenių metai vyks pačiu laiku“, – teigia socialinės apsaugos ir darbo ministrė A. Pabedinskienė.
Pasak ministrės, kitąmet ketiname kartu su bendruomenėmis nusibrėžti ateinančių 3-4-erių metų tikslus ir uždavinius, kad vietos bendruomenės taptų neatsiejama Lietuvos gyvenimo dalimi. 

Taip pat bus surengta gausybė bendruomenėms skirtų renginių: mokymai, vietos susitikimai, bendruomenių mugė, sąskrydis, vyks renginiai Lietuvos mažosiose kultūros sostinėse, savivaldybėse bus renkamos aktyviausios vietos bendruomeninių organizacijos. Vietos bendruomenių metų planui įgyvendinti skirta beveik 100 tūkst. eurų.

 Vietos bendruomenių metų renginių kalendorius ateinančiais metais bus skelbiamas svetainėje www.socmin.lt.

Pagal SADM Ryšių su visuomene skyriaus informaciją

2015-12-10

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple