Kauno bendruomenių centrų asociacija

Susitikimas su SAD ministre A. Pabedinskiene ir Seimo nariais

Šiandien Lietuvos vietos bendruomenių organziacijų sąjungos (LVBOS) tarybos nariai: G. Burokienė, R. Kneizevičienė, R. Micka, R. Navickas ir E. Misiulis - susitiko su Socialinės apsaugos ir darbo ministre A. Pabedinskiene, viceministru A. Šešelgiu, D. Jankausko vadovaujamos Bendruomenių ir pilietinės visuomenės parlamentinės grupės ir Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto nariais.
Susitikimas vyko patvirtinus naująjį, 2016 metų, Lietuvos valstybės biudžetą, kuriame patvirtinta ir nauja bendruomenių ir NVO finansavimo suma - 3.6 mln. eurų, iš kurių 2.67 mln. eurų skirta vietos bendruomenių organizacijų, tame tarpe ir skėtinių, finansavimui. Ši suma atsirado panaikinus Vietos bendruomenių savivaldos programą (VBT).

Diskusijos metu Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos tarybos nariai iškėlė klausimus, kiek iš naujosios finansavimo programos lėšų bus skirta vietos bendruomenių organizacijų (VBO) finansavimui. Mūsų tarybos atstovus ministrė A. Pabedinskienė užtikrino, kad 2.67 mln. eurų bus skirta tik VBO. Tačiau iki šios dienos nei LVBOS tarybai, nei Lietuvos NVO tarybos svarstymui nepateikti nei programos finansavimo prioritetai, nei vertinimo kriterijai, nei finansavimo nuostatai.

Bendruomenių atstovai taip pat susirūpino ir Bendruomenių metų finansavimu. Šių metų renginiams neskirta nė vieno euro, neaptartas ir nesuderintas Bendruomenių metų priemonių planas. Buvo išreikštos ir pastabos dėl Bendruomenių sąskrydžio Kėdainiuose organizavimo trūkumų.
Panašius klausimus iškėlė ir Seimo nariai: D. Jankauskas, P. Urbšys, A. Strielčiūnas. Ministrė ir viceministras pažadėjo atsižvelgti į visus diskusijoje pateiktus klausimus ir pasiūlymus bei pastabas, susijusius su Bendruomenių metų ir bendruomenių finansavimo programa.
Atsižvelgiant į raštu pateiktus vietos bendruomenių organizacijų pasiūlymus ir klausimus, pažadėta organziuoti dar vieną susitikimą ir suderinti programos nuostatus ir prioritetus.
Susitikimo nuotraukos yra čia: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1710793919135812&id=1514571238758082

2015-12-10

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple