Kauno bendruomenių centrų asociacija

Išvyka į Vilnių pasisemti patirties

Šeštadienį KBCA organizavo išvyką į kavinę "Mano guru", kurioje projektų vadovė Vesta supažindino su socialiniu verslu ir socialinės integracijos ir paramos projektais socialinės rizikos grupėms: grįžusiems iš įkalinimo vietų, vartojusiems alkoholį ir narkotikus - jų gražinimu į normalų gyvenimą ir įdarbinimu.

Kaip pažymėjo projektų vadovė Vesta, VšĮ "Socialiniai paramos projektai", nuo 2006 metų vykdo ESF finansuojamus projektus, skirtus asmenis priklausomiems nuo alkoholio ar psichotropinių medžiagų, išėjusius iš įkalinimo įstaigų, gyvenančius nakvynės namuose dalyvauti integracijos projektuose: ieškoti naujų galimybių darbo rinkoje, įsisavinant naujas profesijas, suteikia psichologinę, moralinę ir finansinę paramą tokiems asmenims. Asmenys, siekiantys atsikratyti priklausomybių, pagalbą gauna reabilitacijos centruose ir bendruomenėse. Baigę gydymąsi ir reabilitacijos programas, grįžta į visuomenę, kur jų laukia kasdieniai sunkumai, buitinės problemos, draugų ratas, su kuriais kartu buvo vartojamos psichoaktyvios medžiagos. Dažnai tai būna vienos svarbiausių priežasčių, dėl kurių net ir motyvuoti asmenys, baigę reabilitacijos programas, palūžta ir grįžta prie ankstesnių įpročių. Šie projektai yra labai sėkmingi ir per 6 metus pavyko sugrąžinti į normalų gyvenimą apie 95 procentus dalyvavusių projekte.
Be šios veiklos, organizacija vykdo projektus su įvariomis socialinės rizikos paauglių ir jaunimo grupėmis, siekdami jų grąžinimo į pilnavertį gyvenimą. Kavinė "Mano guru" viena iš socialinės veiklos sričių ir verslas, suteikiantis galimybę tokiems asmenims įgyti įvairių darbinių įgūdžių
  Šešatadienį planavome susiikti su Vilniuas bendruomenių sąjunga. Tačiau dėl šeštadienį vykusios Vilniaus bendruomenių mugės pavyko pasikalbėti su VBA tarybos pirmininku Rimantu Micka ir tarybos nariu E. Misiuliu bei susitikome su Vilniaus Užupio bendruomene "Užupio respublika" ir jos premjeru Sakalu Gorodeckiu - tikru Užupio patriotu, Užupio istorijos žinovu ir aktyvistu, tikru bendruomenininku nelengvame miesto bendruomenių judėjime. S. Gorodeckis papasakojo apie Užupio bendruomenės susikūrimą ir darbus, Užupio kasdienybę, nuveiktus darbus ir kovą su neteisėtais verslininkų bei miesto valdžios veiksmais, parodė gražiausias vietas Užupyje. Užupio respublikos veikla - tikras pilietietiškumo, bendruomeniškumo užgdymo pavyzdys.

Nuotraukos: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1711529955728875&id=1514571238758082

2015-12-13

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple