Kauno bendruomenių centrų asociacija

Kauno bendruomenių centrų asociacija tapo "Eismo saugumas bendruomenės" prizininkais

Kauno bendruomenių centrų asociacija tapo Lietuvos automobilių kelių direkcijos respublikinio projekto "Eismo saugumas bendruomenėse 2015" prizininkais, užėmusi antrąją vietą.
Vasario 10 d. Radviliškio r. Skėmių kaimo bendruomenės namuose įvyks baigiamasis projekto renginys, kuriame bus apdovanotos geriausios bendruomenės ir bendruomenių susivienijimai. Prizininkių tarpe Aleksoto, Kalniečių ir Panemunės bendruomenių centrai. 

Iš viso buvo organizuota 12 renginių, 8 iš jų organizavo bendruomenių centrai, o 4 - KBCA. Renginių metų saugaus eismo akcijos vyko: išvykose (Šilainių ir "Žaliojo Ąžuolyno" BC), susitikimai su bendruomenių pareigūnais: Kalniečių, Vilijampolės  "Veršvos", Lampėdžių centruose,du dviračių žygiai: Aleksoto ir Vaišvydavos BC, linksmas paplūdimio renginys Panemunės BC. KBCA organizavo renginį "Vitebsko" bibliotekoje, vairuotojų varžybas ir akciją su atšvaitais vairavimo mokykloje "Auto ABC" bei saugaus eismo akciją "Bendruomenių sveikatingum, fizinio aktyvumo ir saugumo dienos metu.

Kaip skelbia projekto "Eismo saugumas bendruomenėse" organziatoriai, 2015 metais:
"Bendruomenės, įgyvendindamos saugaus eismo projektus, 2015 metais surengė 358 (2014 m. – 325) įvairius renginius (šventes, koncertus, varžytuves, paskaitas, pėsčiųjų ir dviratininkų žygius, įvairias kitas saugaus eismo akcijas): Vėriškių bendruomenė (Radviliškio r.) subūrė 7 bendruomenių susivienijimą ir įgyvendino net 48 renginius; Ukmergės rajono Siesikų miestelio bendruomenė, subūrusi 5 bendruomenių susivienijimą, įgyvendino 28 renginius; Zanavykų muziejus, subūręs 6 bendruomenes ir 1 neformalaus judėjimo grupę, įgyvendino 25 renginius. Kai kurie renginiai sutraukdavo gausias eismo dalyvių minias, apimančias įvairių socialinių sluoksnių, amžiaus, socialinės atskirties grupių (neįgaliųjų, vienišų ar rizikos grupėms priskiriamų žmonių ir pan.) bendruomeniečius.Jau tapo gražia tradicija, kad vykdant saugaus eismo projektus bendruomeniečiai aktyviai bendradarbiavo su seniūnijų, policijos, švietimo ir kitų įstaigų bei organizacijų specialistais."

Reiškiame didelę padėką Kauno apskr. VPK bendruomenės pareigūnams ir Kelių policijos pareigūnei R. Henriot, kurie palaikė ir padėjo organizuoti ir viešinti šiuos renginius, patys labai aktyviai dalyvavo, Eigulių, Panemunės seniūnams, visiems pirmininkams, prisidėjusiems organizuojant ir vykdant renginius.

Smulkiau apie konkurso rezultatus: http://www.eismosaugumasbendruomenese.lt/apie-projekta

 

2016-02-02

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple