Kauno bendruomenių centrų asociacija

Bendruomeninių organizacijų veiklos projektų finansavimo konkursas sulaukė didelio dėmesio

Kaip skelbia Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos interneto svetainė, SADM sulaukė net 815 aktyvių ir iniciatyvių bendruomenių paraiškų iš visos Lietuvos. 2016 metais bus įgyvendinamas naujas bendruomeninės veiklos finansavimo modelis. Konkurso būdu bus tiesiogiai finansuojami bendruomeninių organizacijų veiklos projektai, skirti bendruomeninės veiklos stiprinimui. Tame tarpe, iš Kauno - 18 paraiškų, iš Vilniaus - 19 projektų paraiškų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės teigimu, bendruomenių stiprinimas šalyje yra labai svarbus, ypač siekiant ilgalaikės bendruomeniškumo plėtros, gyventojų aktyvumo ir didesnio jų įsitraukimo į organizuotą veiklą sprendžiant vietos bendruomenėms svarbius klausimus, todėl toks didelis gautų paraiškų iš labai įvairių Lietuvos kampelių skaičius labai džiugina. „Tai rodo, kad šalyje yra labai daug aktyvių ir sąmoningų žmonių ir kad mūsų pasirinktas naujasis modelis neabejotinai prisidės prie šių žmonių aktyvumo stiprinimo“, – teigė ministrė A. Pabedinskienė.

Ministrė priminė, kad nuo šiol pinigai bendruomenines organizacijas pasieks tiesiogiai, be jokių tarpininkų. Taip bus skiriama daugiau dėmesio bendruomeninėms organizacijoms, kaip pačių bendruomenių narių įsteigtiems ir valdomiems dariniams, savarankiškai priimantiems sprendimus ir įgyvendinantiems pagrindinius vietos bendruomenės poreikius tenkinančias veiklas.

 Bendruomeninės organizacijos, kurių šiuo metu yra apie 1800, galės teikti paraiškas ir gauti finansavimą veiklai, skirtai bendruomenės narių solidarumui skatinti, socialinei veiklai vykdyti, stiprinti bendruomenių sutelktumą, skatinti gyventojų užimtumą ir saviugdą, gerinti viešųjų erdvių ir aplinkos kokybei, palankios aplinkos bendruomenių veiklai kūrimui bendradarbiaujant su viešuoju ir privačiuoju sektoriais, bendruomenių instituciniam stiprinimui.

 Iš viso projektams numatyta 2,605 mln. eurų.

 Anksčiau bendruomenėms stiprinti lėšos buvo skiriamos savivaldybėms paskirstant pagal dirbančių ir mokančių gyventojų pajamų mokestį žmonių skaičių savivaldybėse.

 

SADM Ryšių su visuomene skyriaus informacija: http://www.socmin.lt/lt/naujienos/pranesimai-spaudai/a.-pabedinskiene-paraisku-cb4u.html

 

2016-02-09

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple