Kauno bendruomenių centrų asociacija

Atsiveria naujos bendruomenių bendradarbiavimo galimybės su Kauno universitetais

Kovo 9 dieną. VDU istorijos menėje KBCA tarybos pirmininkas prof. Ramūnas Navickas pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Vytauto Didžiojo universiteto rektoriumi prof. Juozu Augučiu. Prisistatymo kalbose buvo pžymėta, kad labai svarbu bendradarbiauti universitetui su Kauno bendruomenėmis, tokiu būdu ugdant bendruomeniškumą ir pilietiškumą.
Kaip teigia VDU tinklaraštis, sutartį su Kauno bendruomenių centrų asociacija prof. J. Augutis išskyrė kaip artimą VDU – universitetui, kuriame itin vertinami socialiniai, humanitariniai mokslai, ugdantys bendruomeniškumą ir pilietiškumą. Sutarties naudą pabrėžė ir asociacijos vadovas Ramūnas Navickas.

„Kauno bendruomenės yra vienos aktyviausių Lietuvoje. Mums reikia žmogiškųjų išteklių, inovacijų, išminties – o kas bus geresnis partneris nei universitetai? Labai džiaugiamės, kad pasirašysime sutartį su VDU, nors jau bendraujame seniai – esame pastovūs Botanikos sodo lankytojai, per Užgavėnes, Aleksoto šventes. Muzikos akademijos studentai savo karjerą pradeda Aleksoto seniūnijos salėje – jei nekoncertavot pas mus, nebūsit laureatais pasaulyje“, – nusišypsojo R. Navickas, čia pat akcentavęs, jog savo ruožtu asociacijai labai naudinga bus VDU sociologų patirtis."

Daugiau apie VDU bendradarbiavimo sutartį yra skelbiama: http://www.vdu.lt/lt/vdu-pasirase-penkias-bendradarbiavimo-sutartis/.

Kovo 9 d. prof. R. Navickas susitiko su KTU Socialinių, humanitarinių ir menų mokslų fakulteto dekane doc. dr. Egle Butkevičiene ir doc. dr. Egle Vaidelyte. Susitikime dalyvavo ir prof. Irena Leliūgienė, administracijos vadovė Irena Andruliene bei KBCA administratorė Marija Bindokaitė.
E. Butkevičienė ir E. Vaidelytė yra IFS narės ir aktyviai domisi ir nagrinėja bendruomenių, tame tarpe ir Kauno,  veiklą, bendruomeniškumą, pilietinės visuomenės vaidmenį, sociokultūrinę veiklą ir kt aspektus, todėl susitikimo meu aptartos sociologinių tyrimų, studentų praktikos ir diplominių darbų galimybės, studentų ir dėstytojų pagalba bendruomenių centrams, bendri projektai ir renginiai.
Kauno bendruomenių centrų asociacija yra IFS (The International Federation of Settlements and Neighborhood Centers) narė ir 2015 m.yra gavusi pasiūlymą organizuoti Kauno bendruomenių centrų lyderių susitikimą su Europos IFS valdybos nariais, todėl pokalbyje aptartos šio susitikimo organizavimo galimybės.

Susitikime pažymėta, kad glaudesnių santykių įteisinimui artimiausiu metu bus pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp KBCA ir KTU Socialinių, humanitarinių ir menų mokslų fakulteto bei KTU universiteto. 




2016-03-10

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple