Kauno bendruomenių centrų asociacija

Sargėnų ir Vytėnų bendruomenės centras pateko į "Geri darbai" konkursą

KBCA nario Sargėnų ir Vytėnų bendruomenės centro parengtas projektas "PUOSELĖKIME SAVO PAPROČIUS IR TRADICIJAS pateko Į "Geri darbai" atranką.
Kviečiame balsuoti už sargėniškius ir palaikyti juos atrankoje  balsavimo portale "geri darbai lt"
http://geridarbai.lt/lt/projektas/puoselekime-savo-paprocius-ir-tradicijas

Sargėnų ir Vytėnų bendruomenės centro pirmininkė Nijolė Mažeikienė. Žemiau pateikiame projekto aprašą portale.

Sargėnai –tai Kauno miesto dalis šiauriniame miesto pakraštyje, į šiaurę nuo magistralės Vilnius –Kaunas –Klaipėda. Gyvenvietė  išaugo pokariniais laikais, pastačius Sargėnų keramikos gamyklą. Prie  Kauno prijungta 1972 m.Gyventojų skaičius apie 8000

Kauno Sargėnų ir Vytėnų  bendruomenės centras  įkurtas 2003m. Pradžioje , įkūrus bendruomenės  centrą veikla buvo vangi. Nebuvo nei patirties nei veiklos krypčių.

Tačiau nuo 2009m pasikeitus bendruomenės pirmininkei buvo pradėta vystyti aktyvi veikla ,telkiant bendruomenės narius įvairių kultūrinių ,edukacinių ,sportinių renginių organizavimui. Formuodami naujas bei išsaugoję jau turimas bendruomenės tradicijas, skatinome  ne tik bendruomenės narius, bet ir mikrorajono gyventojus aktyviai dalyvauti bendruomenės problemų sprendime, dalyvauti  visuomeniniame gyvenime. Tuo tikslu 2014 m. buvo įvykdytas projektas „Bendruomenės plėtra ir aktyvus laisvalaikis“ Sargėnų ir Vytėnų bendruomenės centre veiklą vysto Senjorų klubas, kapela „Šilas“, choras „Sietuva“, sporto klubas bei būrelis „Sodo kraitė“

Puoselėjant tradicijas 2015m vykdėme projektą „Mes visad kartu“ .Buvo organizuojami įvairūs renginiai: paminėtos valstybinės šventės, organizuota kaimynų diena „Saugi kaimynystė“  surengta rudenėlio šventė su sveiko maisto paroda – degustacija, bei senųjų metų palydos aptariant nuveiktus darbus bei numatant 2016m. veiklos gaires. Baigiantis 2015 m. buvo aplankyti socialiai pažeidžiami mikrorajono gyventojai, įteiktos kalėdinės dovanėlės. Šv.Kazimiero mokyklos teritorijoje bendruomenės iniciatyva buvo pastatyta vaikų  žaidimo aikštelė.

Sargėnų ir Vytėnų bendruomenės centras patalpų neturi. Susirinkimai ir meno kolektyvų repeticijos vykta Šv.Kazimiero  mokykloje.

Šventės vyksta Šv. Kazimiero  mokyklos salėje

Sargėnų ir Vytėnų  bendruomenės centro sukurti meno kolektyvai : kapela „Šilas“ ir choras „Sietuva“ jau eilę metų linksmina ne tik mikrorajono gyventojus ,bet ir dalyvauja Kauno miesto įvairiuose renginiuose. Turime  tradicines šventes: tai rudenėlio šventė su sveiko maisto paroda- degustacija, advento vakaronė ,kaimynų diena „Saugi kaimynystė“ bei senųjų metų palydos.

Bendruomenės nariai aktyviai dalyvauja švarinat aplinką, savo jėgomis įrengėme  Vandžiogalos gatvės kairėje pusėje praėjimo taką.

 

Portalo geridarbai.lt medžiaga.

 

2016-04-01

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple