Kauno bendruomenių centrų asociacija

KTU tarptautinė praktinė konferencija „Savivaldybių dalyvavimas savanorystės plėtroje“

Balandžio 1 d. Kauno techonologijis universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto (KTU SHMMF) Savivaldos mokymo centras kartu su tarptautiniais partneriais organizavo praktinę konferenciją „Municipal Involvement in Supporting Volunteerism“ (liet. „Savivaldybių dalyvavimas savanorystės plėtroje“), į kurią buvo pakviesta ir Kauno bendruomenių centrų asociacija.

Renginyje dalyvavo Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Italijos, Jungtinės Karalystės, Nyderlandų savivaldybių, nevyriausybinių organizacijų ir universitetų atstovai. Jų tikslas – pasidalinti patirtimi ir aptarti, kaip savanorystė, savanoriškos iniciatyvos, vietos partnerystės gali prisidėti teikiant geresnes paslaugas savivaldybėse, miestuose, rajonuose.
Konferencijos metu veikė 6 darbo grupės, kurios nagrinėjo savanoriškos veiklos skatinimo aspektus, bendruomeniškumo didinimą, pačios savanorystės, kaip formalios ir neformalios, apibrėžimą, NVO padėtį įvairiose šalyse, kokia savanorystės nauda, svarbiausi aspektai sėkmingai partnerystei tarp savivaldybės, NVO, universitetų ir verslo, kaip šiuolaikinės technologijos gali padėti vystyti savanorystę, kaip savanorystė gali padėti spręsti imigrantų padėtį. Renginį moderavo JAV prof. Thomas A. Bryer ir KTU Savivaldos savivaldos mokymų centro vadovė Jolanta Vaičiūnienė. Mums tikrai buvo įdomi ši patirtis, nes susipažinome su įvairių šalių savanoriška veikla, teisiniu reglamentavimu, skatinimu, sužinojome įdomių iniciatyvų ir idėjų pavyzdžių.

Ši konferencija buvo baigiamasis projekto „V-Code: Volunteering – Code of Active Citizenship“ (liet. „Savanorystė – aktyvaus pilietiškumo kodas“) renginys. „Europa piliečiams“ programos finansuojamą projektą įgyvendina Savivaldos mokymo centras kartu su projekto partneriais iš penkių šalių.

Renginys finansuojamas ES programos „Europa piliečiams“ ir Baltijos-Amerikos Laisvės fondo (BAFF) lėšomis.

 Daugiau nuotraukų facebook paskyroje: Kauno bendruomenių centrų asociacija

2016-04-05

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple