Kauno bendruomenių centrų asociacija

Lietuvos Socialinio verslo forumo įspūdžiai

Balandžio 13 -14 d. LR Ūkio ministerijoje prasidėjusį Socialinio verslo forumą užplūdo rekordinis dalyvių skaičius. Per tris metus stipriai išaugęs renginys šiandien jau nepalieka abejonių – Lietuvoje pamažu įsižiebia judėjimas, kuris turi naują požiūrį į socialinių problemų sprendimą. Kaip teigė forumo dalyvius pasveikinęs Ūkio viceministras Gediminas Onaitis, socialinis verslas yra fantastiškas ekonomikos skatinimo įrankis, kuris suteikia nevaržomą galimybę įgyvendinti idėjas. Apie tokio verslo teikiamas galimybes ir pozityvias permainas Socialinio verslo forume buvo diskutuojama balandžio 13-14 dienomis. Pirmąją dieną pasisakė Britų Tarybos direktorius, Claire Lawrence, Jungtinės Karalystės ambasadorė, Ūkio, SAD, VR ministerijų atstovai, svečiai iš Suomijos, Austrijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, Lietuvos socialinio verslo atstovai, kurie pasidalino patirtimi ir perspektyvomis, esama socialinio verslo padėtimi užsienyje ir Lietuvoje. Po pietų dalyviai dalyvavo 5 darbo grupėse, kur nagrinėjo verslo sukūrimą, viešuosius ryšius, bendradarbiavimą su valdžia ir kt.

Balandžio 14 d. daugiausiai buvo dirbama darbo grupėse. Forumo plenarinėje sesijoje savo patirtimi pasidalino ir atsakė į klausimus Lietuvos socialinį verslą turintys atstovai. Vienas kito įžvalgas papildantys. Įkvepiantys ir entuziazmo kupini idealistai: "Demokratinė mokykla", "Socialinis taksi", "Beepart", "Inovatorių slėnis", "Draugų uogienė", "Coolūkis" ir "Ką veikia vaikai?".
Ne kartą salėje išsakyta nuomonė, kad trūksta valdžios finansinio ir ekspertinio palaikymo. O kaip Jums idėja labiau palaikyti vienas kitą ir valdžios pagarbą veikiant kartu išsikovoti?
Darbas vyko ir kitose grupėse: kūrybiškumo vystymo, viešųjų ryšių, socialinio poveikio vertinimo ir kt.

Socialinio verslo forume išgrdome daug įdomių pasiūlymų, idėjų ir minčių, užsimezgė nauji ryšiai, kurie paskatins perduoti žinias mūsų bendruomenių nariams, padrąsinti žengti pirmą žingsnį.
Renginyje dalyvavo KBCA, LVBOS, LKBS atstovai: R. Navickas, A. Račkauskas, E. Misiulis, G. Burokienė, R. Kneizevičienė ir kiti.

Daugiau informacijos: http://www.socialinisverslas.lt/lietuvoje/ukio-viceministras-socialinis-verslas-yra-fantastiskas-ekonomikos-skatinimo-irankis/

ir facebooke: https://www.facebook.com/socialentrepreneurshipLithuania/?fref=ts

2016-04-17

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple