Kauno bendruomenių centrų asociacija

Projekto „MOTYVAS“ baigiamojoje konferencijoje

2016 m. birželio 10 d. Socialinių inovacijų fondas organizavo Erasmus+ KA2 Strateginės partnerystės suaugusiųjų švietimo srityje projekto „MOTYVAS“ Nr. 2014-1-UK01-KA204-000064 baigiamąją konferenciją.
Konferencijos dalyviai pasidalino savo patirtimi projekte, nauda bei įžvalgomis apie neformalaus suaugusiųjų mokymosi galimybes bendruomenėse.

Apie projektą papasakojo Socialinių inovacijų fondo projekto vadovė Soneta Ivanovė.
Pagrindinė projekto idėja yra ta, kad suaugusiųjų mokymasis bendruomenėje atlieka itin svarbų vaidmenį aktyvaus pilietiškumo, bendruomenės atstovų perkvalifikavimo ar įgūdžių tobulinimo srityje, o projekto dalyvės susikuria savo CREDO, kuriuo pasidalina savo suburtai grupei.
Projekto dalyvės - bendruomenės mokymosi čempionės arba, grupių vadovės, pristatė savo idėjas - tą sritį, kurią labiausiai išmano ir kuri joms labiausiai aktuali ir pasidalina savo grupei. Moterys pateikė savo patirtis šeimos biudžeto planavimo, žolininkystės ir sveikos mitybos, kaip sukurti šeimos geneologiją, kaip suderinti darbą ir jaunos mamos rūpesčius.

Apie suaugusiųjų mokymo svarbąbendruomenės stiprinimui pranešimą skaitė ir Kauno bendruomenių centrų asociacijos administratorė M. Bindokaitė. Pranešime ji pažymėjo, kad bendruomenių veikloje mokymasis vyksta nenutrūkstamai, o augančios žmonių kompetencijos stiprina bendruomenę ir ugdo lyderius, tikrus vietos bendruomenės narius.

Konferencijoje dalyvavo Seimo narė V. V. Margevičienė, SIF direktorė L. Mecajeva, bendruomenės "Naujieji Romainiai" atstovė, LUMA vadovė D. Poškienė, Kauno moters užimtumo informacijos centro vadovė J. Puidienė, Socialinių inovacijų fondo savanorės ir kitų organizacijų astovai.

2016-06-13

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple