Kauno bendruomenių centrų asociacija

Susitikimas su R. Karbauskiu

Rugsėjo 7 d. KBCA biure įvyko bendruomenių centrų pirmininkų ir Ramūno Karbauskio susitikimas, kuriame kalbėjomės apie Lietuvos kultūros, švietimo, socialinę padėtį. Apie vietos bendruomenių stiprinimą ir palaikymą, būtinus pasikeitimus valstybės politikoje, norint sustabdyti demografinę krizę. 

Diskusijoje Ramūnas Karbauskis pasidalino savo asmenine patirtimi, kaip kūrėsi Naisių kaimo bendruomenės įvaizdis, apie Naisių teigiamą įtaką aplinkiniams kaimams ir blaivybės skatinimą. Įdomios mintys buvo apie dabar kuriamą Lietuvos įvaizdį, kad būtina jį keisti, remiantis ne tik sportu. Įvaizdžiui kurti - pasižiūrėti, kaip tai daro kaimyninės šalys, netgi šalia esanti Estija. R. Karbauskio nuomone, būtina skatinti ne ekonomiką, o kultūrą, visapusiškai ją palaikyti, vystyti, atleisti kūrėjus nuo mokesčių. Tokiu būdu pritrauksime kitų šalių kūrėjus dirbti pas mus. Reikia viešinti mūsų kultūrą, palaikyti mūsų menininkus dirbančius užsienyje, nes jie savo darbais taip pat  garsina Lietuvą. Būtina skatinti  smulkųjį verslą, atleisti nuo mokesčių, kuriais tik pradėję dirbti verslininkai apmokestinami. Jie moka tokiuis pat mokesčiais, kaip ir jau sėkmingai dirbantys. Šiam tikslui tereikia kelių pataisų įstatymuose.
Bendruomenės - mūsų ateitis, nuo jų priklauso ir demografinė situacija šalyje, jų veikla. Stiprios bendruomenės - stipri pilietinė visuomenė. Būtina nauja regioninė politika, skatinanti jų vystymą.

Diskusijoje dalyvavo Kauno mieste kandidatuojatys Valstiečių žaliųjų partijos nariai: M. Puidokas ir L. Stacevičius.

2016-09-08

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple