Kauno bendruomenių centrų asociacija

Tarptautinėje konferencijoje apie jaunimo įtraukimą stiprinant benddruomenes

Rugsėjo 21 d. Kauno m. savivaldybėje vyksta Tarptautinė miestų partnerių konferencija „Dėmesys jaunimui: profesionalų ir piliečių sutelkimas, informavimas ir įkvėpimas bendradarbiauti siekiant stiprinti bendruomenes“.
Konferencijoje dalyvauja Lietuvos, Lenkijos, Vokietijos, Italijos, Ispanijos, Švedijos, Norvegijos ir Prancūzijos miestų atstovai, kurie dalinasi jaunimo veiklomis ir patirtimis, įtraukiant jaunimą į bendruomenių veiklą, įtraukimo informavimo priemones, projektus ir iniciatyvas bei pasiekimus.
Konferencijoje apie aktyvų vietos bendruomenių, kultūros, socialinių įstaigų, bažnyčios poveikį įtraukiant jaunimą į seniūnijos, miesto, šalies gyvenimą, pilietiškumo ugdymą pasisakė M. Romerio universiteto doc. S. Nefas, apie Kauno bendruomenių centrų patirtį, įtraukiant jaunimą į vietos bendruomenių gyvenimą - KBCA pirmininkas prof. R. Navickas.
Įdomi Vokietijos Lipės miesto jaunimo centrų veikla, įtraukiant jaunimą į projektus, projektus, gatvės veiklą (nukreipta prieš kriminalinius nusižengimus, aplinkos saugojimą),  ugdant pilietinį sąmoningumą ir demokratijos supratimą, paramą jaunimo iniciatyvoms. Šiuo klausimu kalbėjo Lipės apskr. socialinė darbuotoja Tera Jurgens. Ji, beje, pažymėjo, kad Lipės apskrityje veikia 25 jaunimo centrai, kuriuose dirba profesionalų komandos.

Apie panašią patirtį buvo papasakota dviejų Lenkijos Vroclavo miesto atstovų, dirbančių su jaunimu Vroclavo Jaunimo socialinio vystymo centre. Centrą remia Vroclavo savivaldybė. Mieste veikia užsieniečių paramos centras.

Visi pranešėjai pažymėjo, kad būtina remti jaunimo iniciatyvas, ugdyti bendruomeniškumą, pilietiškumą, demokratijos supratimą, pakantumą kitiems, nuo mažens įtraukiant į bendruomenių veiklą ir tokiu būdu stiprinant pačias vietos bendruomenes, ugdant naujus lyderius.   

Išties buvo įdomios visų pranešėjų patirtys, išgirdome įdomių minčių ir projektų, kuriuos galima pritaikyti ir mūsų bendruomenių centrų veikloje.

Konferencija „Dėmesys jaunimui: profesionalų ir piliečių sutelkimas, informavimas ir įkvėpimas bendradarbiauti siekiant stiprinti bendruomenes“ yra vienas iš Kauno m. savivaldybės remiamų Kauno jaunimo savaitės renginių.

Visi renginiai yra čia: https://www.facebook.com/events/1443452565671419

2016-09-21

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple