Kauno bendruomenių centrų asociacija

Devintasis Romantinės dainos festivalis

Spalio 1 d. Girstučio kultūros rūmuose vyko jau devintasis Kauno bendruomenių centrų festivalis. Jį organizavo pereitų metų nugalėtojai PBC "Dainava". Festivalyje dalyvavo 7 bendruomenių centrų kolektyvai ir svečiai: PBC "Dainava", Lampėdžių, Kauno Šilainių, Vaišvydavos, Petrašiūnų, Vilijampolės "Veršva" ir Kaunėnų bei senjorų kolektyvas "Pinavija", vaikų darželis "Pasaka".

Festivalio dalyvius pasveikinino KBCA pirmininkas R. Navickas, Seimo vicepirmininkas V. Gedvilas, susirinkusieji sudainavo festivalio himną.

Festivalio tradicija, kad dėl nugalėtojo vardo varžosi KBCA narių - bendruomenių centrų - saviveikliniai kolektyvai, o svečiai dalyvauja nekonkursinėje programoje. Pasirodymus vertina komisija. Šiais metais komisijos pirmininkė buvo K. Čepinskienė. Komisijos nuomone, festivalio nugalėtojais pripažintas Kauno Šilainių bendruomenės centro moterų vokalinis ansamblis "Slaunos su škarpetkutėm", savo dainas atlikęs be akomponemento, vadovė H. Vokietaitienė. Joms buvo įteiktas pereinamasis prizas. Pažymėti Vilijampolės "Veršvos" kapela "Šaltinis", Lampėdžių BC moterų ansamblis "Laumės pėda" bei Vaišvydavos vokalinis moterų ansamblis "Garšvė". Pastarasis kolektyvas labai maloniai nustebino stilinga vienoda apranga ir puikiomis dainomis.

Visi kolektyvai ir žiūrovai buvo apdovanoti padėkomis ir atminimo dovanėlėmis ir pakviesti pasivaišinti didžiliu tortu, kurį iškepė UAB "Bijola", festivalio rėmėjai.

2017 metais festivalį organizuos Kauno Šilainių bendruomenės centras.

Renginio nuotraukas galima pamatyti čia:
https://www.facebook.com/KPBC-Dainava-206084302924485/photos/?tab=album&album_id=523329271199985

2016-10-04

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple