Kauno bendruomenių centrų asociacija

Išrinkta nauja Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos pirmininkė

Lapkričio 10 dieną Kaune įvyko neeilinis Lietuvos vietos bendruomeninių organizacijų sąjungos (LVBOS) tarybos posėdis, kurio metu buvo išrinkta nauja LVBOS pirmininkė.
Posėdžio metu, tapusi LR Seimo nare, atsistatydino pirmininkė Guodos Burokienė, buvo aptartos LVBOS vykdomos SADM projekto veiklos bei kiti organizacijos kausimai.
Naująją pirmininke išrinkta Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos tarybos narė ir Kazlų Rūdos savivaldybės bendruomenių asociacijos pirmininkė Reda Kneizevičienė. Jos pavaduotoju tapo tarybos narys, Vilniaus Balsių bendruomenės pirmininkas Rimantas Micka. Naujoji pirmininkė kalbėjo, kad būtina tęsti pradėtus darbus, plėsti LVBOS narių sąrašą. Ji pabrėžė, kad yra labai svarbu kiekvieno tarybos nario darbas, kiekvienas yra vertas būti pirmininku. Ji išreiškė viltį, kad LR Seime esant Guodai Burokienei, bus lengviau ginti vietos bendruomenių interesus ir inicijuoti įvairių teisės aktų rengimą. Vienas iš svarbiausių žingsnių - pasiruošti viešųjų paslaugų teikimui, nes vyriausybės programoje numatyta, kad iki 2020 m. 15 procentų viešųjų paslaugų reikia perduoti NVO sektoriui. Būtina stiprinti NVO ir pasiruošti šiam atsakingam darbui.
Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga, vietoje išėjusios iš Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos tarybos narės G. Burokienės delegavo naują atstovę – Virginiją Šetkienę.
Posėdžio metu buvo pasiskirstyta atsakomybe dirbant su įvairiomis ministerijomis. Naujoji pirmininkė bus atsakinga darbui su Vidaus reikalų ministerija, tarybos narys Ramūnas Navickas - su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, o tarybos narė Jolanta Marija Malinauskaitė - su Kultūros ministerija.
Posėdžio metu buvo aptartas vykdomas SADM projektas, numatyta surengti dvejus mokymus bei išvyką į Klaipėdos rajono bendruomenes. Visos organizacijos buvo pakviestos dalyvauti Vietos bendruomenių metų uždarymo renginyje lapkričio 25 dieną Panevėžio rajone.
Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjunga (LVBOS) įkurta 2010 metais ir yra Lietuvos bendruomenių skėtinė asociacija. Jos įkūrėjai yra Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga, Kauno bendruomenių centrų asociacija ir Vilniaus bendruomenių asociacija. Šiuo metu Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjunga (LVBOS) jungia Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos, Vilniaus bendruomenių asociacijos, Kauno bendruomenių centrų asociacijos, Šiaulių bendruomenių konfederacijos narius t. y. virš 1400 vietos bendruomenių, įkurtų Asociacijų įstatymo pagrindu.

 

2016-11-12

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple