Kauno bendruomenių centrų asociacija

Susitikimas su naująja LVBOS pirmininke Reda Kneizevičiene

Lapkričio 15 dieną vyko Kauno bendruomenių centrų asociacijos išplėstinis tarybos posėdis, kuriame dalyvavo LVBOS pirmininkė Reda Kneizevičienė. Posėdžio metu buvo aptarta Lietuvos Respublikos vyriausybei pasiūlymai dėl vietos savivaldos ir bendruomenių plėtros. Nuo vietos bendruomenių bus siūloma paruošti ir įgyvendinti vietos bendruomenių organizacijų plėtros politikos pagrindų įstatymą, sukurti ir įgyvendinti 2017-2020 m.m. bendruomenių plėtros programą, patobulinti vietos bendruomenių savivaldos programą, sukurti ir įgyvendinti skėtinių vietos bendruomenių organizacijų institucinės paramos programą bei sukurti ir pradėti įgyvendinti Nacionalinę bendruomenių namų miestuose programą.
Kauno miesto bendruomenės pasidalino savo patirtimi ir išsakė savo vizijas, ko jos tikisi iš skėtinės Lietuvos vietos bendruomenių sąjungos. Daugelis pabrėžė, kad pagrindinė miesto bendruomenių problema yra patalpos. Miesto mokyklos, seniūnijos nenoriai po darbo valandų įsileidžia miesto bendruomenes. Bendruomeniečiai išsakė ir viešinimo problemą, nes savivaldybės tinklalapyje nenorima talpinti vietos bendruomenių straipsnių ar renginių anonsų, o spaudoje viešinti veiklą vietos bendruomenės neturi lėšų.
Ateityje numatoma susitikti su Vilniaus miesto bendruomenių sąjungos nariais ir aptarti Vilniaus miesto bendruomenių aktualijas. Patvirtinus naująją vyriausybė numatoma aplankyti ministrus ir išsakyti kaimo ir miesto bendruomenių aktualijas. 
Esame dėkingi naujajai LVBOS pirmininkei, kad ji susitiko su miesto bendruomenių centrų pirmininkais ir pažadėjo visapusišką paramą ir viltį, kad naujoji valdžia pagaliau atsigręš į VIETOS BENDRUOMENIŲ ORGANIZACIJAS.

Redos Kneizevičienės ir kBCA informacija

Susitikimo nuotraukos yra čia: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1214727481968045&id=957033811070748

2016-11-16

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple