Kauno bendruomenių centrų asociacija

Išrinktos aktyviausios 2016 metų Kauno apskr. Saugios kaimynystės grupės

           Lapkričio 18 d., Kauno apskr. VPK apdovanojo 2016 metais vykusio konkurso "Aktyviausia saugios kaimynystės grupė 2016“ aktyviausias Saugios kaimynystės grupes (SKG).
Antrus metus vykstančiame konkurse, kuriuo plėtojamos saugios kaimynystės idėjos Kauno apskrityje, siekiama didinti bendruomenių narių susitelkimą, kurti saugią aplinką savo gyvenamojoje teritorijoje, skatinamos kurtis SK grupės, viešinama jau veikiančių patirtis.
         Šiais metais panoro dalyvauti 9 saugios kaimynystės grupės iš visos Kauno apskrities – 4 iš Kauno miesto, 2 iš Kėdainių rajono, po 1 iš Kauno, Kaišiadorių ir Jonavos rajonų.
        Grupių koordinatoriai pristatė savo saugios kaimynystės grupę, gerąją praktiką, kuriamas iniciatyvas (apšvietimo, vaizdo stebėjimo kamerų, rakinamų įėjimo durų (vartų), informacinių iškabų įrengimą, įvairių amžiaus grupių bendruomenių narių įtraukimą į veiklą, aplinkos stebėjimą), bendradarbiavimą su teritorine policijos įstaiga, bendruomenės pareigūnais, savivalda, kitais socialiniais partneriais. Malonu, kad dauguma Saugios kaimynystės grupių aktyviai bendradarbiauja su vietos bendruomenėmis ir policijos bendruomenių pareigūnais.
        Vertinimo komisijai buvo sunkoka atrinkti tris geriausias grupes. Visos grupės aktyvios, joms įsikūrus, akivaizdūs aplinkos pagerėjimo, gyventojų saugumo užtikrinimo ir aktyvumo rezultatai. Džiugu, kad aktyviausia SK grupe tapo Kaune miesto E. Ožeškienės g. 21 įkurta saugios kaimynystės grupė. Kauno miesto centre ši grupė atsirado aktyviai ir pilietiškai kiemo gyventojams susivienijus prieš savavališką kiemo pavertimą automobilių stovėjimo aikštele ir įrengus uždarą "Kiemo galeriją", kurioje lankosi daug ekskursijų. Čia aktyviai veikia menininkas Vytenis Jakas, įamžinęs gyvenusius šiame name gyventojus ir iš Izraelio grįžusi į Kauną senoji gyventoja Bela.
Antroji vieta atiteko Kauno, T. Masiulio g., įkurtai saugios kaimynystės grupei, kuri labai aktyviai veikia daugiabutyje. Renovuodam daugiabutį, jos gyventojai pasiūlė savo aplinkos sutvarkymo projektą ir pasipriešino savivaldybės planui asfaltuoti žaliasias erdves ir planuoja įkurti T. Masiulio gatvės bendruomenę. T. Masiulio g. veikianti SKG aktyviai bendradarbiauja su Petrašiūnų bendruomenės centru, vykdo bendrą jaunimo užimtumo projektą.
Trečioji vieta jau antrus metus metus suteikiama Jonavos Kauno g. 91 ir 93 namų įkurtai saugios kaimynystės grupei. Pažymėtina, kad Jonavos meiste sunkiai kuriasi Saugios kaimynystės grupės, todėl ši grupė yra pavyzdys jonaviečiams.

          Vertinimo komisijoje dalyvavo ir Kauno bendruomenių centrų asociacijos administratorė M. Bindokaitė.
          Sveikiname visas Saugios kaimynystės grupes ir linkime joms sėkmės ir tęsti gerus darbus, kurti saugią kaimynystę ir ugdyti tikrą pilietiškumą bei bendruomeniškumą.

Nuotraukos: http://www.kaunas.policija.lt/ww/index.php/lt/6004-kauno-apskrityje-isrinkta-aktyviausia-saugios-kaimynystes-grupe

2016-11-19

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple