Kauno bendruomenių centrų asociacija

Adventinis vakaras Žaliakalnio BC "Pelėdos"

Mūsų bendruomenių centruose prasidėjo kalėdinių renginių maratonas.
Gruodžio 6 d. Žaliakalnio bendruomenės centro "Pelėdos" nariai susirinko J. Vienožinskio Menų fakultete ir meninėje kamerinėje fakulteto salytėje aptarė savo nuveiktus darbus, dalinosi patirtimi, pokalbiais apie advento dvasią.

BC "Pelėdos" pirmininkas Kęstutis Ignatavičius - šio centro siela ir vedlys, vedė vakarą. Jis pasakojo apie Kauną, jo istoriją, Pelėdų kalno kaimynus, Benediktinų bažnyčią ir vienuolyną, supažindino su naujais šio Žaliakalnio rajono gyventojais ir  kaimynais - naujais bendruomenės nariais. Jie papasakojo apie save, kas paskatino apsigyventi būtent šioje vietoje, džiaugėsi kaimyniška patirtimi, dainavo dainas.
Vakaro metu gražų adventinį "pamokslą" išsakė benediktinė vienuolė Gabriėlė, kartu su visais pagiedojusi kalėdines giesmes. Apie bendruomenės planus pasakojo ir pirmininko pavaduotojas A. Barzda.

Vakaro metu susirinkusius gardžiais senojo Kauno paveldo valgiais vaišino bendruomenės šeiminikės.

Vakaro kulminacija tapo senelio Šalčio apsilankymas. Iš tiesų - gruodžio 6 d. yra šv. Mikalojaus - senelio Šalčio prototipo ir Kauno globėjo diena. Šv. Mikalojus apdovanojo mažuosius ir suaugusius, naujus kaimynus ir svečius dovanėlėmis, palinkėjo linksmų Kalėdų ir Naujųjų Metų.

2016-12-09

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple