Kauno bendruomenių centrų asociacija

Nevyriausybininkai tariasi

Vasario 3 d. Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centro kvietimu Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos tarybos nariai Reda Kneizevičienė ir Ramūnas Navickas dalyvavo renginyje, skirtame aptarti NVO galimybes dalyvauti ES investicijų priemonėse.
Dar gruodžio 1 dieną Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centras kreipėsi į LR Seimą, LR Vyriausybę, LR Prezidentūrą dėl Nevyriausybinių organizacijų dalyvavimo 2014-2020 metų ES finansinės perspektyvos įgyvendinime. Iki šiol gautas tik Sveikatos apsaugos ministerijos raštas, kad bus keletas priemonių, kuriose galės dalyvauti NVO sektorius kaip pareiškėjas.
Diskusijoje susirinkę NVO koalicijos nariai vieningai akcentavo, kad vyriausybės siekis stiprinti NVO sektorių likęs kol kas tik priešrinkiminis šūkis. Kadangi šiuo metu rengiamas priemonių planas vyriausybės programai įgyvendinti, LVBOS inicijuoja susitikimus su įvairių ministerijų atstovais aptarti vietos bendruomeninių vaidmenį. Jau įvyko susitikimas su Vidaus reikalų ministerijos viceminsitru Giedrium Surpliu, vasario 6 dieną įvyks susitikimas su Žemės ūkio ministru, vasario 9 dieną- su Aplinkos apsaugos ministru. Iš kitų ministerijų laukiame atsakymų. Darbas vyksta ir tikimės realių pažadų vykdymo.

Diskusijos nuotraukos: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1303393166434809&id=957033811070748&pnref=story.unseen-section

LVBOS pirmininkė
Reda Kneizevičienė

2017-02-05

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple