Kauno bendruomenių centrų asociacija

Kauno bendruomenių centrų susitikimas su Aplinkos ministru K. Navicku

Vasario 3 d. Kauno bendruomenių centrų asociacijos atstovai - Lampėdžių, "Žaliojo Ąžuolyno", Romainių ir Panemunės BC pirmininkai susitikome su Aplinkos ministru Kęstučiu Navicku, kuris turi įspūdingą aplinkosauginę patirtį ir gerai žino kauniečių rūpesčius. Susitikimo metu bendruomenininkai pasidalino ne tik pasiekimais saugant ir rūpinantis aplinka, bet rūpimomis ir skaudžiomis vietos bendruomenių problemomis, prižiūrint ir tvarkant Romainių ąžuolyną - draustinį, Lampėdžių miško parkąą, Veršvų kraštovaizdžio draustinį, Panemunės šilą, Kauno Ąžuolyną, kalbėta apie Marvelės Kamšos botaninį - zoologinį draustinį ir gyventojų problemą dėl suardytos lietaus kanalizacijos, Vaišvydavos smėlio karjero keliamus triukšmą ir taršą. Bendruomenėms rūpi naikinami miesto žalieji plotai, nederinamas su vietos bendruomene verslo statybos ir statybos daugiabučių mikrorajonuose, daugiabučių renovacijo, naujų savivaldybės projektų viešinimo stoka.

Susitikime aprtartas ir bendruomenių centrams nutrauktos Kauno m. savivaldyės iniciatyva patalpų panaudos sutartys. Pažymėjome, kad laukiame, kada Seime bus priimtas Lietuvos Savivaldybių infrastruktūros plėtros įstatymas, kuriame bendruomenės norėtų ir siūlo, kad investuotojai bent 10 procentų skirtų vietos infrastruktūros gerinimui ir žaliųjų plotų išsaugojimui, aptariant projektus nuo pat pirmininės projektavimo stadijos dalyvautų ir vietos bendruomenės atstovai.

Visus iškeltus klausimus minsitras K. Navickas pažadėjo padėti išspręsti kartu su Seimo nariais, dalyvavusiais susitikime. Susitikime dalyvavo viceministrė Reda Brandišauskienė, ministro patarėjas M. Bajarūnas, Seimo nariai M. Puidokas, L. Stacevičius ir K. Bacvinka, Kauno žaliųjų sąjungos atstovai.

Susitikimas nuteikė viltingai, ministrui buvo įteikti visų bendruomenių centrų raštai apie minėtas problemas, lauksime atsakymų.



2017-02-05

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple