Kauno bendruomenių centrų asociacija

Pradedamas išplėstinių seniūnaičių sueigų Kaune formavimas

Kauno seniūnijose pradėti kviesti seniūnaičių sueigų susirinkimai, kurių tikslas suformuoti išplėstines seniūnaičių sueigas Bendruomenių rėmimo programoms priemonės „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ įgyvendinimo. Remiantis naujuoju Kauno m. sav. tarybos patvirtintu aprašu, programos įgyvendinimui turi būti sudaryta išplėstinė seniūnaičių sueiga, kurioje dalyvauja tos seniūnijos seniūnaičiai ir pusė seniūnaičių skaičiaus toje seniūnijoje registruotų vietos bendruomenių organizacijų atstovų.

Liepos 18 d. į pirmąjį pasitarimą Aleksoto seniūnaičius ir Aleksoto bendruomenių organizacijų vadovus į pasitarimą pakvietė Aleksoto seniūnė. Pasitarime dalyvavo visi Aleksoto seniūnaičiai bei Aleksoto, Marvelės, Naugardiškių, Santarvės bendruomenių centrų pirmininkai, o taip pat ir savivaldybės atstovai - vicemerė Rasa Šnapštienė bei plėtros programų ir investicijų skyriaus darbuotoja Evelina Revuckaitė.
Vicemerė R.Šnapštienė supažindino susirinkusius su bendruomenių stiprinimo programa bei jos Kauno miesto segmento aprašu, atsakė į gausius klausimus. Po to seniūnaičiai ir bendruomenių centrų pirmininkai diskutavo dėl Aleksoto išplėstinės seniūnaičių sueigos sudėties bei bendru sutarimu nusprendė, kad į išplėstinę sueigą atstovus deleguos Aleksoto, Marvelės ir Naugardiškių bendruomenių centrai. Sutarta, kad iki liepos 20 d. į seniūniją bus pristatyti bendruomenių centrų valdybų/tarybų posėdžių protokolų išrašai apie atstovo delegavimą į išplėstinę seniūnaičių sueigą, taip galutinai ją suformuojant ir išrenkant išplėstinės seniūnaičių sueigos pirmininką. Taip pat buvo aptartos galimybes teikti jungtinį visų dalyvavusių pasitarime bendruomenių organizacijų projektą, kurį pateiktų ir administruotų Aleksoto bendruomenės centras. Sutarėme pakartotinai susitikti kitą antradienį ir pratęsti diskusijas.

Pirmasis susirinkimas vakar vyko ir Centro seniūnijoje, tačiau į jį nesusirinko nei seniūnaičiai, nei bendruomenių vadovai.

Seniūnaičių sueigos vyks sekančiai:

Dainavos seniūnija: liepos 19 d. (trečiadienį) 17.00 val.

Eigulių seniūnija: liepos 21d. 15 valandą.

Gričiupio seniūnija: nepaskelbė.

Panemunės seniūnija: liepos 24 d. 15 val.

Petrašiūnų seniūnija: liepos 25 d. 15 val.

Šančių seniūnija: liepos 20 d. 15 val.

Šilainių seniūnija: perkelta į kitą savaitę, data nepaskelbta.

Vilijampolės seniūnija: liepos 19 d. 15 val. 

Žaliakalnio seniūnija: Liepos 20 d. 17.00 val.

 

 

2017-07-19

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple