Kauno bendruomenių centrų asociacija

Pradedamas vykdyti Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos projektas

Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjunga, siekdama vienyti visos Lietuvos vietos bendruomenių skėtines organizacijas ir stiprinti jų kompetencijas bei partnerystę, rugjpjūčio 1 dieną pradėjo vykdyti projektą „Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos narių stiprinimas ir plėtra“, kuris finansuojamas pagal SADM Programos “ NVO ir bendruomenių plėtros“ priemonę „Finansuoti konkurso būdu atrinktus NVO ir Bendruomenines organizacijas vienijančių asociacijų institucinio stiprinimo projektus“.

Projekto įgyvendinimo metu bus organizuojami LVBOS narių veiklą motyvuojantys renginiai, stiprinantys organizacijų valdymo procesus (Lietuvos kaimo parlamentas, konkursas „Kaimo bendruomenių ir vietos veiklos grupių pasiekimai ir projektų idėjos, konferencija „Miestų bendruomeninių organizacijų veiklos iššūkiai ir pasiekimai“, penki regioniniai susitikimai su vietos bendruomenių atstovais skirtinguose Lietuvos regionuose: Klaipėdoje, Alytuje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Marijampolėje (Suvalkijoje, Žemaitijoje, Aukštaitijoje, Mažojoje Lietuvoje ir Dzūkijoje). Siekiant įtraukti jaunimą į vietos bendruomenių organizacijų veiklą bus organizuotos dvi stovyklos „Bendruomenės lyderių akademija“.

Norėdami parodyti visapusę Lietuvos bendruomenių veiklą, siekiant formuoti teigiamą įvaizdį apie miesto ir kaimo bendruomenes, jų žmones, numatoma organizuoti respublikinį foto konkursą "Vietos bendruomenių džiaugsmai, rūpesčiai ir pasiekimai", kurio nugalėtojų fotonuotraukos bus eksponuojamos parodose.

Siekiant stiprinti LVBOS narių kompetenciją atstovauti savo narių interesus valstybės ir savivaldybių institucijose, bus surengtas 7 seminarų ciklas vietos bendruomeninėms organizacijoms svarbiomis temomis bei sudarytas VBO pritaikytas elektroninių dokumentų paketas, skirtas organizacijų dokumentacijos tvarkymui ir buhalterinei apskaitai. Projekto pabaigoje bus surengta baigiamoji konferencija, kurioje bus pristatyti projekto metu pasiekti rezultatai, apdovanoti foto konkurso "Vietos bendruomenių džiaugsmai, rūpesčiai ir pasiekimai" nugalėtojai, numatytos gairės ateičiai, atnaujinta www.lvbos.lt interneto svetainė, surengta kilnojama foto paroda, kuri vėliau bus eksponuojama LR Seime, LRV, SADM ir ŽŪM ir rajonų vietos bendruomenėse.
Projekto vertė 53075 Eur.

Maloniai kviečiame vietos bendruomenes atidžiai sekti mūsų informaciją ir dalyvauti mūsų projekto veiklose. Pirmieji susitikimai numatoma jau šį penktadienį Plungės ir Telšių rajonuose.

Informacija apie projektą, veiklų grafikas bus skelbiami FB paskyroje, interneto svetainėje www.lvbos.lt ir mūsų KBCA viešinimo tinkluose.

https://www.facebook.com/Lietuvos-vietos-bendruomeni%C5%B3-organizacij%C5%B3-s%C4%85junga-957033811070748/

2017-08-02

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple