Kauno bendruomenių centrų asociacija

Panemunės šventė ir šv. Roko atlaidai

Panemuniškiai šį savaitgalį šventė šv. Roko atlaidus, kurį organizavo Panemunės bendruomenės centras ,,Šv. Rokas Panemunėje". Renginys tradicinis, bendruomenės centro organizuojamas jau keturiolikti metai. Šeštadienį Basanavičiaus šilo bibliotekos kieme klausėmės ,,Viešios" dainuojamų romansų ,,Panemunės pušų stygos".

Keli šimtai klausytojų atsargiai dairėsi į debesis, laukdami žadėto lietaus, bet sulaukėme saulės, gražiai besileidžiančios pro vakaro nuauksintas pušis. Sekmadienį, pagrindinę atlaidų dieną, išklausę kun. Virginijaus atnašaujamų mišių, žmonės plūstelėjo į šilą, kur jų laukė tautodailininkų mugė ir didžiulis koncertas.

A. Eitmanavičiūtęs ir S .Martinaitytės kurso solistai, atgiedoję mišias bažnyčioje, žavėjo klausytojus jautriai dainuojamomis klasikinėmis melodijomis. Andrijana Filinaitė, Guboja, Laumena, Pasvališkių Apynėlis, Voldemaras Frankonis ir Lijana Žiedelytė, "Garšvė" sukūrė puikią dainų pynę. Šaunuoliai panemuniškiai šoko ir linksminosi. Jų neišbaidė net prapliūpusi liūtis. Gal būt, dėl to, kad buvo padrąsinti šmaikštaus ir nuotaikingo Antano Laurinkevičiaus koncerto vedimo. Visi vaikai Rokučiai buvo apdovanoti, kaip ir piešimo konkurso nugalėtojai.
Visus darbus, darbelius nudirbo Panemunės bendruomenės centro darbštieji savanoriai.
Kitais metais laukia jubiliejinis renginys. Jis bus orientuojamas į mūsų tvirtas ir šaunias šeimas. Atsisveikindami Gediminas ir Antanas pakvietė į kitų metų renginį. Negali juk du metus iš eilės pliaupti nors ir šiltas, bet lietus.
Šventės nuotraukos ča: https://www.facebook.com/gediminas.zukauskas.54/posts/1623689017704094?pnref=story
Panemunės bendruomenės centro informacija

2017-08-21

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple