Kauno bendruomenių centrų asociacija

Bendruomenių rėmimo programos aprašas bus pakeistas

Naujausios žinios iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos: rugsėjo 14 d. susitikime su LVBOS, Lietuvos savivaldybių seniūnų ir savivaldybių asociacijomis ministerija patvirtino, kad bus pakoreguotas bendruomenių stiprinimo programos 2017-2019 mtų įgyvendinimo aprašas, pripažįstant tinkamomis paslaugas, reikalingas projekto veiklai vykdyti. Esamame Bendruomenių stiprinimo apraše visas paslaugas Lietuvos savivaldybės pripažino kaip netinkamas, o tai apsunkino Vietos bendruomenių organizacijoms organizuoti praktiškai bet kokias veiklos priemones.
Reikia tikėtis, kad SADM kuo skubiau įvykdys vietos bendruomenių inicijuotus aprašo pakeitimus. Mes akcentavome paslaugų pirkimo ir transporto nuomos išlaidas. Buvo aptartas išplėtinių seniūnaičių sueigų formavimas ir projektų vertinimas sueigose balsuojant.

Aišku, programos vykdymas vietos bendruomenėms sutrumpės, tačiau tai padės tašką neaiškiems Kauno savivaldybės vertinimo kriterijams bendruomenių centrų ir NVO pateiktuose projektuose seniūnijose.

2017-09-17

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple