Kauno bendruomenių centrų asociacija

Foto konkurso "Vietos bendruomenių džiaugsmai, rūpesčiai ir pasiekimai rezultatai

Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjunga (LVBOS) paskelbė Foto konkurso "Vietos bendruomenių džiaugsmai, rūpesčiai ir pasiekimai" nominantus Kaimo ir Miesto kategorijose. LVBOS taryba dėl geriausių foto nuotraukų 5 temomis: savanorystė, bendruomenės pasididžiavimas, problematika, bendruomeninko portretas ir kultūra, - balsavo du kartus ir bendru sutarimu priėmė sekančius sprendimus, kuriuos skelbia šiose lentelėse, pridedamose prie straipsnio.
Turime pasidžiaugti, kad mūsų numatytas fotokonkursas susilaukė nuotraukų beveik iš visos Lietuvos bendruomenių organizacijų: sulaukta beveik 420. Per paskelbtą balsavimo laikotarpį nuo lapkričio 6 iki 19 dienos nuotraukos sulaukė beveik 40 tūkst. balsų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio.
Konkurse aktyvesnės buvo kaimo bendruomenės, jų nuotraukos sudaro beveik daugiau kaip pusė visų nuotraukų. Miestiečiai buvo kuklesni, tačiau nudžiugino, kad konkursui nuotraukas atsiuntė ne tik Kauno, Vilniaus, bet ir Rokiškio, Anykščių, Ignalinos, Pagėgių, Kėdainių, Panevėžio, Zarasų miestų bendruomenių organizacijos.
Dėkojame visiems visiems dalyviams, net ir tiems, kuriems nepavyko užpildyti anketų, bet nuotraukas - pavyko!
LVBOS taryba vertindama nuotraukas, atsižvelgė į: atitikimą temai (ypač), aktualumą, temos pateikimą, gyvumą, aprašymus, vaizdo kokybę, reikalaujamą min dydį - 1.5 MB, meniškumą. Kai kurias nuotraukas teko atmesti dėl jų mažo dydžio, nes atspausdinti galima tik atvirutės dydžio. Vadinasi, ne visi atkreipė dėmesį į nuostatuose ir paskelbtus FB reikalavimus.
Atsiprašome visų, kurie nuoširdžiai balsavote už savuosius, tačiau tarybos narių nuomonė ne visur sutapo su balsavimu.
Atsiprašome, kad rezultatus skelbiame facebook'e, svetainė https://lvbos.lt vis dar naujinama ir kol kas neveikia. Tačiau, pradėjus veikti, rezultatai bus paskelbti ir ten.
Atsiprašome, kad neskelbiame vietų, tik nominacijas temose. Paliekame intrigą. Iš viso atrinkta 50 nuotraukų, kurios jau ruošiamos eksponavimui.
Miestų kategorijos nominantus ir dalyvius labai kviečiame atvykti į Kauną gruodžio 15 d., kur viešbutyje Park Inn by Radisson nuo 15 val. vyks Lietuvos miestų vietos bendruomenių konferencija ir joje bus pagerbti visi nominantai, veiks fotoparoda.
Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga kaimo kategorijos nominantus pagerbs savo renginyje, kurio data derinama.
LVBOS projekte numatyta surengti nominantų parodas Seime ir ministerijose. Apie tai taip pat pranešime.
Tikimės, kad šis ar panašus fotokonkursas taps tradiciniu, nes jūsų nuotraukos atspindi mūsų šalies ir jos žmonių grožį, tai, dėl ko verta gyventi.
AČIŪ VISIEMS DALYVIAMS. LVBOS taryba



2017-12-09

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple