Kauno bendruomenių centrų asociacija

Eglutės įžiebimas ir Advento vakaronė Lampėdžiuose

Šeštadienio vakarą (12.09) Lampėdžiuose pirmą kartą įžiebta Kalėdinė eglutė.
Lampėdžių gyventojai džiaugiasi, kad bendruomenei pavyko be didelių lėšų sukurti mažą stebuklą. Dieviško grožio elgę padovanojo Romuvos gatvės gyventojai, elektrą leido pasijungti kaimynai iš Dovinės g., girliandas įrengė gyventojai iš Vytauto g.1. Eglę pastatė ir papuošė aktyvūs bendruomenės nariai.
Džiaugiamės puikia kalėdine Lampėdžių eglute, kuri daugelio manymu, šiemet pranoko pagrindinę Kauno miesto eglę.

Sekmadienį, gruodžio 10 d.,  Lampėdžiuose buvo švenčiama tradicinė vidurio Advento šventė. Vakaronės metu apie Kalėdų kūdikėlio laukimą pamokslą skaitė Vilijampolės kunigas Benas. Jam padėjo lampėdiškis diakonas Darius Chmieliauskas. Ilgai bendruomenėje lauktą diakoną lampėdiškiai pasveikino tuoj po šv. Mišių.
Pramoginę dalį vedė vadovė L. Dzvonkienė. Vakarą pradėjo G. Daunoravičienė, kuri papasakojo apie Advento kelią, kuriuo ir visuomenė, ir bendruomenė einame kartu ir turime vienas kitam padėti.

Vaikų pasirodymą gražių eilėraščiu pradėjo Gabija.

Muzikinę dalį atliko lampėdiškių Armonų šeima: Austėja, Gabija, mama Greta ir net mažasis Justas. Jie meniškai atliko adventinius kūrinius ir lietuvių liaudies dainas. Smagu, kad Lampėdžiuose yra tokių talentigų gyventojų.
Vėliau vaikučiams saldžias dovanėles padalino Kalėdų senelis Vilius su nykštuku Benu. Vaikai buvo labai patenkinti.
Vakaronės pabaigoje savo romantinius kūrinius atliko Lampėdžių moterų ansamblis "Laumės pėda". Susirinkusieji galėjo pajusti tarpukario jausmingas melodijas atliekamas pasipuošusių moterų.

Pabendravę advento temomis lampėdiškiai su nekantrumu lauks artėjančių Kalėdų.


Daugiau nuotraukų: Eglutės įžiebimas: https://www.facebook.com/pg/lampedziai/photos/?tab=album&album_id=1575468219169504

https://www.facebook.com/pg/lampedziai/photos/?tab=album&album_id=1577337662315893

Lampėdžių bendruomenės centro informacija, nuotraukos Jurgio Rinkevičiaus.

2017-12-17

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple