Kauno bendruomenių centrų asociacija

Žinios iš nacionalinio Nevyriausybinių organizacijų forumo

Šiandien (gruodžio 14 d.) Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje vykstančiame Nacionaliniame nevyriausybinių organizacijų forume ypatingas dėmesys skiriamas nevyriausybinių organizacijų (NVO) sektoriaus plėtros perspektyvoms.

Kaip teigia renginio dalyvius ministro vardu sveikinanti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Jaunimo skyriaus vedėja Jolanta Sakalauskienė, laikinai taip pat einanti Bendruomenių reikalų skyriaus vedėjo pareigas, Vyriausybės numatytos kryptys NVO sektoriui stiprinti yra svarbios ne tik patiems NVO atstovams, bet ir valstybės bei savivaldybių institucijoms: numatoma stiprinti NVO sektorių, skatinti bendradarbiavimą vietos savivaldos lygmeniu, aktualizuoti viešųjų paslaugų teikimą.

„Turime suprasti, kad stipri pilietinė visuomenė yra ta grandis, kurios svarba valstybei yra esminė. Todėl darbas su NVO sektoriumi ministerijos kompetencijos srityse yra laikomas viena iš pagrindinių jos veiklų. 2018 metais jėgas sutelksime stiprinti NVO ir bendruomenines organizacijas, sieksime užtikrinti, kad NVO ir bendruomeninės organizacijos būtų stiprios partnerės valstybei teikiant socialines paslaugas, plėtojant socialinį verslą, – sako J. Sakalauskienė. – 2018 metais išjudėsime su NVO plėtros įstatymo pakeitimo projektu, kuris bus pagrindas stiprinti NVO sektorių, remsime skėtines ir nacionalines NVO, kelsime jų narių ir savivaldybių nevyriausybinių organizacijų tarybų narių kompetencijas.“

Renginyje nevyriausybinių organizacijų ir valstybės institucijų atstovai bei politikai diskutuoja NVO plėtros politikos klausimais, aptaria NVO tarybų veiklą, viešųjų paslaugų perdavimo nevyriausybinėms organizacijoms galimybes ir kitus NVO sektoriui aktualius klausimus. Kartu pristatomi šių metų NVO pasiekimai, rengiami NVO sektoriui aktualūs teisės aktai bei aptariamos finansinės perspektyvos kitiems metams.

„Šių metų NVO sektoriaus kartu su Vyriausybe išsikelti iššūkiai yra pirmą kartą nepriklausomos valstybės istorijoje tokie aukšti ir įpareigojantys, todėl būtina apie daromus darbus kalbėti viešai ir plačiai auditorijai pristatyti, kas nuveikta, o kokie iššūkiai dar laukia kitąmet“, – teigia Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centro direktorius Martinas Žaltauskas.

Nacionalinį NVO forumą organizuoja Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija kartu su Nacionaline NVO koalicija, kurią koordinuoja Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centras.

NVO forume dalyvavo LVBOS pirmininkė Reda Kneizevičienė, KBCA tarybos pirmininkas Ramūnas Navickas, VBA nariai: A. Melianas, E. Micka, R. Samuilevičius.

SADM informacija: http://www.socmin.lt/lt/naujienos/pranesimai-spaudai/nacionaliniame-nevyriausybiniu-organizaciju-mrcr.html

 

2017-12-17

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple