Kauno bendruomenių centrų asociacija

Kviečiame Kauno bendruomenių mezgėjas prisijungti prie akcijų

Vakar dienos KBCA išplėstiniame posėdyje pritarta Kauno Europos kultūros sostinė 2022 atstovų iš "Flyxus labas" ir Lietuvos vietos bednruomenių organizacijų sąjungos (LVBOS) pasiūlymams pakviesti Kauno bendruomenių rankdarbių mėgėjoms, mezgėjoms prisijungti prie europinio projekto "Antklodė Europai" ir "Antklodė Lietuvai" bei akcijos Kaune "Sveikas, mažyli".

Akcija "Antklodė Europai" nuostatos:

Projektas „Antklodė Europai“ inicijuotas Leeuwardene, Nyderlandų karalystės mieste, kuris 2018 m. taps Europos kultūros sostine. Lietuvoje šį projektą kuruoja „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ komanda, į kurią, kviesdama prisijungti prie rekordo siekimo, kreipėsi „Antklodės Europai“ iniciatorė Esmeralda de Vries.

Planuojama, kad didžiausią pasaulyje antklodę sudarys bent 10 tūkst. antklodžių iš viso pasaulio, kuriose tilps dar daugiau pokalbių, nuotykių, istorijų ir pažinčių. Po projekto antklodės keliaus į labdaros organizacijas ir bus perduotos tiems, kuriems jų labiausiai reikia. Šiuo metu jau nunerta per 3 tūkst. antklodžių, taigi akivaizdu, kad „Antklodė Europai“ negali nepavykti.

Savo sukurtą antklodę į Kauno kultūros centrą „Tautos namai“ (Vytauto pr. 79, Kaunas) galima atnešti iki kitų metų kovo 15-osios.Visos surinktos antklodės vėliau bus eksponuojamos Kaune, o galiausiai keliaus Leeuwardeną, kur taps didžiausios pasaulyje antklodės dalimi.

Anklodė mezgama (neriama vąšeliu) iš kvadratėlių, kurių dydis 10 x 10 cm, kurie sujungiami į 1.4 x 2.0 m. dydžio antklodę. Raštai ir spalvos - NERIBOJAMI.

Daugiau informacijos teirautis Evelina Šimkutė, tel. 8 621 56879, el.paštas: fluxuslabs@kaunas2022.eu

Projekto partneriai: Leeuwarden-Friesland European Capital of Culture 2018 Kauno apskrities viešoji biblioteka | Caffeine.

Dalyvauti akcijoje "Sveikas, mažyli", KBCA jau kvietė ir savo tinklapyje, ir facebook'o paskyroje. Apie akciją skelbia ir lvbos.lt svetainė.
Vakar dienos KBCA posėdyje buvo pasiūlyta, kad kiekvienoje seniūnijoje bendruomenių centrai galėtų prisidėti, numegzdami trispalves kojinaites naujagimiams, gimusiems 2018 metais ir vežamos arba tiesiogiai į Gimdymo namus, ar apdovanojamos šeimos, susilaukusios mažylių.
Asociacijos narių nuomone, prie šios akcijos galėtų prisidėti ir seniūnijos, informuodaos bendruomenių centrus apie mažylius ir padėdamos nuvežti kojinaites vaikučiams.
KVIEČIAME DALYVAUTI ŠIOJE gražioje akcijoje ir apie savo darbus informuoti ir KBCA tarybą, pirmininką.

 

 



2018-02-07

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple