Kauno bendruomenių centrų asociacija

Vasario 16 dienos minėjimas Kauno Pelėdų kalne

Kauno bendruomenių centrų asociacija, Žaliakalnio bendruomenės centras "Pelėdos" ir Kauno deputatų klubas Vasario 16 d. kviečia visas Kauno miesto bendruomenes ir bendruomenių centrus dalyvauti gražioje Valstybės 100-mečio paminėjimo šventėje Žaliakalnyje ant Pelėdų kalno. Ant šio kalno norime anksčiausiai Kaune iškelti mūsų trispalvę, sugiedoti Lietuvos himną ir "Lietuva brangi". 

Paminėjimo tikslas yra ir tas, kad susirinktų kuo daugiau bendruomenių, kauniečių su TAUTINĖMIS TRISPALVĖMIS, o Lietuvos vėliavą iškelti anksčiausiai Kaune ir aukščiausioje Kauno vietoje - ant istorinio Pelėdų kalno, kuriame auga A. Smetonos pasodintas ąžuolas. Norime ir jį apjuosti trispalve.
Kitas kvietimo į paminėjimą tikslas - surinkti ir iškleisti 100 Lietuvos trispalvių ir tokiu būdu siekti Lietuvos rekordo, kai vienoje vietoje suplėvesuos 100 trispalvių. Tad raginame atsinešti kuo daugiau trispalvių Lietuvos vėliavų.

Todėl kviečiame visus kauniečius ir ypač mūsų Kauno bendruomenes Vasario 16 d. anksti ryte susirinkti ant Pelėdų kalno prie skulptoriaus J. Zikaro namų ir Justino Vienožinskio menų fakulteto A. Mackevičiaus g. 27.

Laiką dar patikslins BC "Pelėdos". Apytiksliai numatomas laikas - 8 val. ryto.

Po minėjimo galima nusileisti prie karo muziejaus ir paminėti Vasario 16 d. su Vienybės aikštėje.

Trispalves vėliavas galima įsigyti parduotuvėse, pasisiūti patiems.



2018-02-07

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple