Kauno bendruomenių centrų asociacija

Diskusija apie Kauno viešojo transporto organizavimo ir paslaugų teikimą

Vasario 10 d. Kauno m. savivaldybės mažojoje salėje Kauno asociacija "Senjorų iniciatyvų centras" organizavo diskusiją apie Kauno viešojo transporto organizavimą ir paslaugų teikimą vyresniojo amžiaus kauniečiams. Diskusijoje dalyvavo UAB "Kauno autobusai" vadovai ir Kauno m. sav.  Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Senjorų iniciatyvų centras vykdo projektą "Mobilumo skautai" (Mobility scouts) pagal Erazmus+ programą. Projekto tikslas - skatinti senjorų dalyvavimą bendrai kartu su vietos politikais bei savivaldybės administracija kuriant palankią senėjimui aplinką ir paslaugas. Senjorai diskusijai rengėsi savitarpio mokymosi užsiėmimuose, vykdomuose įgyvendinant Erasmus+ projektą "Mobilumo skautai". Apskrito stalo diskusijos tikslas - seniems žmonėms palankesnis viešasis transportas.
Į diskusiją pakvietėme ir Kauno bendruomenių centrų senjorus iš Petrašiūnų, Vaišvydavos, Sargėnų, Dainavos, Šilainių, Aleksoto ir Vilijampolės mikrorajonų.

Kauno m. savivaldybės mažojoje posėdžių salėje konstruktyviai diskutuota su Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėju Pauliumi Keru, UAB "Kauno autobusai" direktoriumi Mindaugu Grigeliu ir Transporto eksploatacijos direktoriumi Rimu Stankaičiu viešojo transporto organizavimo ir paslaugų tiekimo klausimais. Visiems ypač rūpėjo transporto maršrutų organizavimas, maršrutų grafikų sudarymas, viešojo transporto stotelės, jų patogumas ir priežiūra, vairuotojų aptarnavimo kultūra ir ypatingai jautri senjorams tema - kainos ir kainodara. Kaip žinia, Kauno miestas 2017 metais pakėlė viešojo transporto kainas. Beje, apie tai, kodėl buvo pakeltos kainos, nebuvo atsakyta. Diskusijos dalyviai uždavė daug klausimų, pateikė daug pasiūlymų, kaip pagerinti padėtį senjorams, papildyti kaunas.lt puslapyje Tarnsporto skyrelo informaciją ir kt.

Senjorai pasveikino įmonę "Kauno autobusai" su gimtadieniu.
Diskusiją moderavo Saulius Kavaliauskas, grafiškai užfiksavo Giedrė Godienė.

Projektas "Mobilumo skautai" skirtas ir Viešojo transporto skatinimui, kuris yra bene svarbiausia rengiamo Kauno miesto darnaus judumo plano dalis. Vienas iš šio strateginio dokumento tikslų yra paskatinti miestiečius dažniau važiuoti viešuoju transportu. Kitais žodžiais tariant – padaryti viešąjį transportą mieste modernesnį, patrauklesnį ir patogesnį bei siekti, kad keliauti viešuoju transportu Kaune būtų greičiau, pigiau ir patogiau nei automobiliu.

Daugiau susitikimo nuotraukų ir G.Godienės vizualizacijos:  https://www.facebook.com/senjorucentras/posts/1983760465177737

2018-02-12

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple