Kauno bendruomenių centrų asociacija

Lietuvių bendruomenių susitikimai Vokietijoje

Vasario 22-25 dienomis Kaselio lietuvių bendruomenės kvietimu Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos tarybos atstovai - R. Kneizevičienė, J. Malinauskaitė ir KBCA pirmininkas R. Navickas, -  drauge su „Pasaulio lietuvių žinių“ vedėju Modestu Mastavičiumi, lankėsi Vokietijoje. Vizito metu įvyko susitikimai su Frankfurto lietuvių bendruomenės pirmininku Kęstu Bužinsku ir Kaselio lietuvių bendruomenės pirmininku Rimantu Dailidoniu. Delegacijos atstovai iš Lietuvos dalyvavo Vasario 16- osios gimnazijoje iškilmingame renginyje, skirtame Lietuvos atkūrimo 100-mečiui paminėti, bendrose pamaldose bei vakaronėje, į kurią susirinko virš 300 lietuvių iš visos Vokietijos.
Iškilmingo Lietuvos atkūrimo 100-mečio paminėjimo metu buvo pasirašytas bendradarbiavimo susitarimas tarp Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos ir Kaselio lietuvių bendruomenės.
Susitikimo metu aptartos bendros idėjos ne tik švenčiant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, bet ir ateities planai: rengti vaikams vasaros stovyklas Lietuvoje, bendras muges, kultūrinius renginius ir bendrus projektus. Pakeliui į Kaselį aplankėme lietuvių įkurtą ir vadovaujamą įmonę „Butenas“, kuri pagal savo gaminamos produkcijos apimtį patenka į stipriausių įmonių trejetuką Vokietijoje. Savo produkciją įmonė parduoda ne tik Vokietijoje, bet ir daugelyje pasaulio šalių. Džiugu matyti, kad lietuviai, gyvenantys svetur, sugeba įgyvendinti savo verslo idėjas ir sėkmingai jas plėtoti.

LVBOS delegacija nuoširdžiai dėkoja Kaselio lietuvių bendruomenės pirmininkui Rimantui Dailidoniui ir Frankfurto lietuvių bendruomenės pirmininkui Kęstui Bužinskui, Vasario 16-osios gimnazijos direktorei Janinai Vaitkienei už šiltą priėmimą ir siekį vienyti visus pasaulio lietuvius bendrai veiklai bei „Reporteriai Vokietijoje“ kūrybinei grupei – Dariui Šulcui ir Jurgitai Noreikaitei, užfiksavusiems gražiausias Lietuvos šimtmečio šventės akimirkas.

Reportažą apie viešnagę Vokietijoje galima pamatyti čia.

Išvykos nuotraukos: https://www.facebook.com/lvbos/posts/1693803824060406

Paruošta pagal LVBOS ir Reporteriai Vokietijoje medžiagą.

2018-02-28

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple