Kauno bendruomenių centrų asociacija

Seimo diskusijoje apie Vietos bendruomenių inicijuotą veiklą

Gegužės 30 d. KBCA pirmininkas Ramūnas Navickas dalyvavo LR Seime vykusioje diskusijoje "Integruotos teritorinės investicijos ir bendruomenės inicijuota vietos plėtra: ar ES parama duoda lauktų rezultatų?", kurioje skaitė pranešimą apie miesto bendruomenių požiūrį į minėtas programas. Diskusijoje dalyvavo miestų ir kaimų bendruomenių bei VVG atstovai, VRM bei ŽŪM atstovai, diskusiją moderavo LR Seimo narė Guoda Burokienė. Diskusijos reziume: kol kas kaime programų įgyvendinime daugiau pozityvių momentų, o miestuose vėluojama, rezultatų dar kaip ir nematyti.

Kaip pažymėjo Kaimo bendruomenių ir rajonų VVG atstovai, ES parama kaimui per LEADER programą vyksta normaliai, visą laiką aptariant su Žemės ūkio ministerija ir rajonų vietos veiklos grupėmis.
"ES finansinė parama kaimui per LEADER programą - nuotaikos negadina. ŽŪM, VVG ir bendruomenės tikrai randa bendrą kalbą. Dėl biurokratinių dalykų ir griežtų reikalavimų, kartais perteklinių, vis dėl to judama į priekį. O su miestų VVG - tai daugiau negatyvo nei konkrečių darbų. VRM vadovaujasi principu "iš viršaus į apačią".  Bendruomenių nuomonė jiems nėra svarbi ir vangiai vyksta diskusijos ir darbas", - komentavo Ukmergės rajono Valų kaimo bendruomenės pirmininkė Angelė Jokubynienė, taip pat dalyvavusi diskusijoje.

Diskusijoje dalyvavo LVBOS tarybos nariai Ramūnas Navickas, Janina Augustinavičienė.

2018-05-31

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple