Kauno bendruomenių centrų asociacija

Sudaryta darbo grupė Bendruomenių rėmimo programos klausimams spręsti

Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos (LVBOS) pasiūlymu Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje (SADM) suformuota laikina darbo grupė, kuri spręs problemas, susijusias su vietos bendruomenių stiprinimo programa „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ (Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017–2019 metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonės „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ įgyvendinimo programa). Šią grupę sudaro vietos bendruomenių, NVO, LSA, LSSA ir SADM atstovai.
Džiugu, kad skyriuje vyriausiąja patarėja nevyriausybinių organizacijų ir bendruomenių klausimais pradėjo dirbti nauja darbuotoja Aurelija Olendraitė, kuri iš tiesų yra kompetetinga NVO klausimais. Labai tikime, kad SADM darbo kokybė NVO klausimais pagerės.
Spalio 15 dieną SADM kviečiamas pirmasis šios darbo grupės posėdis, kuriame bus aptartas interesų derinimo klausimas, vertinant ir tvirtinant paraiškas bei vietos bendruomenės sąvoka.

Maloniai kviečiame visus, jeigu turite pasiūlymų, klausimų, rašykite, bandysime juos operatyviai aptarti posėdžio metu ir viešai paskelbti aptartus klausimus.
Skambinti tel.+37069740662 arba rašyti į elektroninį paštą: lvbosajunga@gmail.com,
pirmininkei Redai Kneizevičienei

Lietuvos savivaldybių asociacija pritarė LVBOS siūlymui, kad iškilus viešųjų privačių interesų konfliktui dėl vietos bendruomenių stiprinimo programos įgyvendinimui, būtų naudojamasi Vyriausios tarnybos etikos klausimais (VTEK) dokumentu dėl pareikšto nusišalinimo nepriimti patvirtinimo.
Kviečiame visus, jeigu iškils problema, kad išplėstinėms seniūnaičių sueigose nebus kam priimti sprendimų, vadovautis šiuo dokumentu:  https://www.vtek.lt/…/KS-8_VTEK_Pareiksto_nusisalinimo_nepr…

2018-10-11

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple