Kauno bendruomenių centrų asociacija

Visuotinis Lampėdžių bendruomenės susirinkimas.

Gruodžio 6 dieną, ketvirtadienį, Lampėdžiuose buvo surengtas visuotinis Lampėdžių bendruomenės centro  susirinkimas. Trijų metų bendruomenės veiklos ataskaitą pateikė bendruomenės pirmininkė Dalia Akramienė. Be tradicinių švenčių pažymėta, kad buvo aktyvi veikla nukreipta prieš nelegalias statybas Lampėdžiuose, kovojama už bibliotekos išsaugojimą, skvero įteisinimą. Vyko aplinkos tvarkymo akcijos. Kaip du didesnį renginiai Lampėdžiuose išskiriami eglutės puošimo renginys ir šventinis paminėjimas Valstybės šimtmečio Vasario 16 dieną. Apie šiuos renginius aprašė tiek miesto, tiek Lietuvos spauda. Pirmininkės ataskaita buvo patvirtinta vienbalsiai.
Aleksandra Stelmokaitienė perskaitė revizijos komisijos ataskaitą, kurioje patvirtino, kad visos gautos lėšos išleistos pagal numatytas veiklas ir yra apskaitytos tvarkingai ir teisėtai. Revizijos komisijos ataskaita patvirtinta vienbalsiai.
Po svarstymų buvo pasiūlyta tęsti veiklą tiems patiems valdybos nariams ir pirmininkei. Šis pasiūlymas ir buvo priimtas. Lampėdžių bendruomenė sveikina pirmininkę Dalią Akramienę, valdybos narius: Vilių Česnaką, Danutę Černiuvienę, Eugeniją Liorentienę, Laima Dzvonkienę, Laimą Griauslytę ir Andrių Cechanavičių, vėl išrinktus į valdybą ir linkime tolimesnio sėkmingo darbo.
Toliau renginyje Edita Gudišauskienė papasakojo apie tai, kad šiuo metu renkama medžiaga rašomai knygai "Lampėdžiai - praeitis ir dabartis". Tai bus pirmoji knyga apie Lampėdžių gyvenvietę nuo senovės įvykių iki šių dienų. Knyga turės atskirą barkodą ir bus rimtas kūrinys ateities kartoms.
Jau dabar prie knygos dirba penki profesionalūs istorikai, prisideda daug lampėdiškių. Kiekvienas faktas tikrinamas  keliuose šaltiniuose ir tik paskui užrašomas. Daug padeda Kauno bei Vyskupijos archyvų darbuotojai, spaustuvininkai bei leidėjai. Kadangi knygos išleidimo terminas iki šių metų pabaigos, tai dirbama ir naktimis, ir savaitgaliais. Išleisti šią knygą yra lampėdiškių garbės reikalas. Buvo planuota išleisti knyga šimto puslapių, bet greičiai bus iki trijų šimtų. Tikėkimės viskas pavyks.

Sveikiname Lampėdžių bendruomenės centrą ir linkime jiems naujų darbų, lauksime pasirodant knygos.

 

Lampėdžių bendruomenės centro informacija

2018-12-10

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple