Kauno bendruomenių centrų asociacija

Adventinė vakaronė bendruomenės centre "Pelėdos"

Gruodžio 13-14 dienomis asociacijos narių bendruomenėse turtinga įvykiais. Tą pačią dieną vyko Aleksoto atsakaitinis rinkiminis susirinkimas, BC "Pelėdos" įvyko adventinis vakaras, Vilijampolės BC "Veršva" centre įvyko kalėdinis "Santakos" kolektyvo koncertas senjorams, o Dainavos parke PBC "Dainava" su rėmėjais įžiebė kalėdinę eglutę.

Retai rašome apie bendruomenės centrą "Pelėdos", kurio aktyvas, vadovaujamas Kęstučio Ignatavičiaus, dirba kasdieninį buriantį savo narius darbą, gražiai draugauja su J. Vienožinskio meno fakultetu, seniūnija, Bendediktinių vienuolynu ir Z. Kuzmickio biblioteka. Be abejonės gražiausia "Pelėdų" iniciatyva yra menų fakulteto tvoros su pelėdomis atstatymas. Šiais metais, padedant Vokietijos Kaselio lietuviams, Kauno savivaldybei, architektams ir fakultetui, atstatyta dalis tvoros, kitais metais ruošiamasi ją užbaigti. Ieškomos dingusios, nuimtos nuo stulpų pelėdų skulptūros, dalį jų ruošiamasi padaryti iš naujo.

Apie tai ir papasakojo "Pelėdų" pirmininkas K. Ignatavičius adventiniame centro narių vakare. Jis taip pat pažymėjo, kad ant Pelėdų kalno, kuris yra aukščiausias Kauno taškas, iki gruodžio 31 d. bus pastatytas 25 metrų aukščio vėliavos stiebas, kurio aukštis matuojant nuo jūros lygio sudarys 100 metrų. Tai labai simboliška, nes 2019 metai paskelbti Laikinosios sostinės 100-mečio metais, t.y. 1919 metais Lietuvos sostinė iš Vilniaus persikėlė į Kauną. Gruodžio 31 d. ant šio stiebo iškilmingai suplėvėsuos Lietuvos valstybinė vėliava.

Adventinis vakaras "Pelėdų" centre buvo šiltas, jame skambėjo K. Ignatavičiaus dainos, "pelėdiškius" sveikino Žaliakalnio seniūnas B. Girdauskas, buvęs J. Vienožinskio meno fakulteto direktorius R. Račkauskas, KBCA administratorė M. Bindokaitė. Visi vaišinosi adventiniais valgiais, su meile pagamintais centro šeimininkių.

2018-12-20

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple