Kauno bendruomenių centrų asociacija

Bendruomenių centrų susitikimas su Guoda Burokiene

Vasario 19 d. Kaune LVŽS būstinėje Kauno bendruomenių centrų asociacijos pirmininkas prof. Ramūnas Navickas, MRU afiliuota prof. Irena Leliūgienė, BC "Dainava" pirmininkė Jolanta Kaminskienė, BC "Girsta" pirmininkė Zinaida Streikienė, BC "Naujieji Romainiai" pirmininkė Aldona Talutienė ir Lietuvos Respublikos Seimo narė Guoda Burokienė, vykusio susitikimo metu aptarė problemas ir iššūkius, su kuriomis susiduria veiklios Kauno bendruomenės. Konstatuota, kad ne tik Kaune dažnai nėra jokios bendruomenių politikos, todėl nėra ir pagalbos, tarpusavio supratimo ir bendradarbiavimo. Analizuodami situaciją susirinkusieji įvardijo, kad didžiausias Kauno miesto aktyvių bendruomenių iššūkis yra per mažos, nepatogios patalpos, dažnai bendruomenės visai iškraustomos ir iš turimų patalpų.

Dabar apie 70 proc. bendruomenių veiklos sudaro kultūriniai renginiai. Dažnai bendruomenėms deleguojamos ir socialinės sferos paslaugos, neskiriant tam jokių finansinių išteklių. Seimo narė G. Burokienė pabrėžė, kad taip neturėtų būti.

Kiekvienoje seniūnijoje vienos didelės salės suteikimas toje seniūnijoje veikiančioms bendruomenėms pagal iš anksto suderintą grafiką galėtų tapti efektyviu sprendimu. Suteikus tinkamo dydžio patalpas, užtikrinus aiškią projektinio finansavimo tvarką ir terminus, bendruomenės galėtų sėkmingai organizuoti vasaros stovyklas vaikams, teikti paslaugas ir vykdyti kitas veiklas.

Daugiau susitikimo nuotraukų čia:

 

LVŽS biuro Kaune informacija.

2019-02-21

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple