Kauno bendruomenių centrų asociacija

KBC "Dainava" nario Vytauto Aleksandravičiaus darbų paroda Seime

Kauno pilietinės bendruomenės centras "Dainava" kovo 10 dieną LR Seime, III rūmų Konferencijos salėje,  atidarė BC nario menininko Vytauto Aleksandravičiaus grafikos darbų parodą „Tau, Lietuva“.
Atidaryme dalyvavo būrys centro narių, mokinių. Parodos rėmėjas Seimo narys Lauras Stacevičius Atidaryme dalyvavo Seimo vicepirmininkas Arvydas Nekrošius, Seimo nariai: Aušra Papirtienė, Petrasi Valiūnas.

Vytautas Aleksandravičius, kaip rašoma parodos anotacijoje, buvo mokytojas, tačiau iš prigimties menininkas, grafikas, sukūręs apie 700 kūrinių, iliustravo keliasdešimt knygų, sukūrė daug atvirukų patriotinėmis ir proginėmis temomis. Be grafikos jis garsėjo ir savo eilėraščiais. Bendruomenės centrui "Dainava" sukūrė Padėkos diplomus, raštus, pasižymėjusius ypatingai gražiu apipavidalinimu. V. Alesandravičius buvo aktyvus bendruomenės centro narys, visuomenininkas, dalyvavo daugelyje centro renginių, grojo Žemaičių ansamblyje, Vytautų klube, buvo įdomus pašnekovas.

Deja, paroda organizuota jau netekus V. Aleksandravičiaus, tačiau džiugu, kad dainaviečiai jo nepamiršo ir pagerbdami jo atminimą ir atsidėkodami surengė parodą Seime. Simboliška, kad ji atidaryta prieš pat Kovo 11-ąją, taip primenant, kad menininkas ypač mylėjo savo tėvynę.

Dėkojame KPBC "Dainava" už pasidalinimą ir nuotraukas, kurias galima pamatyti čia:

2019-03-10

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple