Kauno bendruomenių centrų asociacija

Antradienio asociacijos narių susitikimai

Antradienį, geužės 14 d. Kauno bendruomenių centrų asociacijoje įvyko neeilinis posėdis. Atvyko svečiai ir VDU Žemės ūkio akademijos Bioekonomikos plėtros fakulteto ir Žemųjų Šančių bei Centro bendruomenių atstovai.

Pirmiausiai Kauno bendruomenių centrų asociacijos nariai susitiko su VDU Žemės ūkio akademijos Bioekonomikos plėtros fakulteto Verslo ir kaimo vystymosi instituto lektore Daiva Urmoniene ir Mokslo ir meno skyraius vadove do. dr. Rasa Pakeltiene. Nors fakultetas ypač aktyviai padėjo kaimo bendruomenėms, susijungus VDU ir A, Stulginskio universitetui, aktuali tapo ir miesto bendruomenių veikla. Buvs aptarti klausimai, kaip mokslas, studentai galėtų padėti miestų bendruomenių organizacijoms smulkaus verslo vystymo ir viešųjų paslaugų teikimo srityje, atliekant sociologinius tyrimus ir studijas, kviečiant studentus atlikti praktiką, pagalba bendruomenėms kraštotvarkos. vietos turizmo ir poilsio planavime vietose ir kt.
Susitikime sutarta, kad mokslininkės atsiųs paslaugų pasiūlymų paketą, kurį kartu apsvarstysime, taip pat palaikyti tolimesnius ryšius ir bendradarbiauti.

Po pilietinio pasipriešinimo akcijos prie Kauno savivaldybės į Kauno bendruomenių centrų asociacijoje apsilankė Žemųjų Šančių benduomenės pirmininkė Vita Vita Geluniene ir Elena Vanagaitė, Centro bendruomenės atstovė Asta Čitavičiūtė. Bendruomenės paruošė ir pakvietė Kauno bendruomenes pasirašyti bendruomenių deklaraciją.  Aleksoto, Lampėdžių, Kauno Šilainių, "Amalės" bendruomenių centrų pirmininkai ir KBCA pirmininkas Ramūnas Navickas pasirašė bendrą deklaraciją, kurioje iš savivaldybės reikalaujama gerbti gyventojų konstitucines teises, skaidriai informuoti juos apie numatomus miesto plėtros darbus, nespręsti už bendruomenes, o tartis ir gauti jų pritarimą. Reikalaujama bendarbiauti su miesto bendruomenėmis visuose svarbiuose miestui projektuose.

Kviečiame visas Kauno miesto bendruomenių organizacijas prisijungti prie šios akcijos. Ši deklaracija bus pateikta Kauno merui ir valdžios atstovams. Pasirašyti deklaraciją galima paskambinus V. Gelūnienei ar parašius laišką el. paštu: sanciubendruomene@gmail.com.

Dėkojame už nuotraukas Lampėdžių bendruomenės centras Editai ir Daliai.

Daugiau nuotraukų čia: https://www.facebook.com/pg/KaunoBCAsociacija/photos/?tab=album&album_id=2340068362875028

Ir čia: https://www.facebook.com/KaunoBCAsociacija/photos/pcb.2340060682875796/2340058266209371/?type=3&theater

2019-05-15

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple