Kauno bendruomenių centrų asociacija

Narsiečių bendruomenės naujienos

Narsiečių bendruomenė Vyčio Kryžiaus gatvėje šalia Liepų alėjos pastatytė knygų namelį.

Knygų namelis (angl. Little Free Library) buvo sugalvotas Jungtinėse Amerikos Valstijose, ir ši iniciatyva išplito po visą pasaulį. Į namelį knygų atneša patys žmonės. Siūloma taikyti principą – knygą paėmiau, kitą knygą atnešiau. Tačiau jokios knygų kontrolės nėra, taigi viename mieste iš knygų namelio paimta knyga gali būti grąžinta į kitame mieste esantį knygų namelį arba net rasti naujus namus.

Narsiečių knygų namelį neatlygintinai sukūrė ir sukonstravo Narsiečių rajono gyventojas Žilvinas Kirša. Asociacija pasirūpino, kad knygų namelis būtų pastatytas turint visus leidimus iš Kauno m. Savivaldybės ir Nacionalinės žemės tarnybos. Pastatymo darbais rūpinosi asociacijos narys Vaidas Levickas, o Narsiečių gyventojai jau pastatymo dieną
užpildė namelį – buvo atnešta ir vaikiškų knygų, ir grožinės literatūros, ir pažintinių skaitinių, Narsiečių rajono gyventojas Martynas Mikalėnas parūpino didelį glėbį knygų.  Į nedidelę knygų namelio pastatymo šventę susirinkę gyventojai džiaugėsi, kad sparčiai augantis Narsiečių mikrorajonas turės dar vieną traukos vietą – turbūt, gražiausią knygų namelį visame mieste, atliekantį tokią svarbią misiją – kviečiantį ir skatinantį skaityti.

Akimirkos iš Knygų namelio atidarymo:
http://narsieciubendruomene.lt/narsieciu-knygu-namelis/

Birželio 3 d. asociacijos Narsiečių bendruomenės nariai dalyvavo Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro kartu su Kauno miesto savivaldybe organizuojamuose savižudybių prevencijos mokymuose „safeTALK“. Šie mokymai skirti atpažinti savižudybės pavojų ir nukreipti žmogų pagalbos.
Mokymai buvo labai naudingi ir vertingi. Asociacijos narė Aušra Užkurienė mielai sutiks pasidalinti įgytomis savo žiniomis su kitais asociacijos nariais greitu metu.

Nuotraukos yra čia: http://narsieciubendruomene.lt/2019/06/04/safetalk-mokymai-2

2019-06-04

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple