Kauno bendruomenių centrų asociacija

Dronai ir robotai sujungia bendruomenes ir bibliotekas

Dalinamės įdomai informacija ir kviečiame pasidalinti savo bendruomenėse.
Siekiant padidinti interneto vartotojų skaičių Lietuvoje bei ugdyti išmanią bei kūrybingą visuomenę, projektas „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė” pirmą kartą Lietuvoje subūrė 2000 narių tinklą, kurį sudaro skaitmeniniai lyderiai bei konsultantai, padedantys skatinti vietos bendruomenės narių domėjimąsi informacinėmis ir ryšių technologijomis.
Šiuo metu savivaldybių bibliotekose organizuojami 60 mokymo renginių skirtų supažindinti skaitmeninius lyderius ir konsultantus su jų vaidmeniu projekte, skaitmeninių įgūdžių poreikiais gyventojų tarpe, skaitmeninių priemonių panaudojimu bendruomenių veiklai plėtoti, skaitmeninio raštingumo mokymo programomis pradedantiesiems ir pažengusiems vartotojams. Paaiškinama kur kreiptis norint užsiregistruoti į mokymus, gauti aktualią informaciją. Renginių metu taip pat pristatoma ką tik atkeliavusi į bibliotekas nauja ir moderni techninė įranga. Pristatomi planšetiniai kompiuteriai, robotai, dronai, programinė įranga ir jų panaudojimo galimybės mokymuisi, kūrybai, darbui bei bendruomenės narių skaitmeninio raštingumo įgūdžių ugdymui.
„Mūsų miestelio bendruomenė organizuoja įvairių renginių, tačiau tai pirmoji iniciatyva kada bendruomenės gali aktyviai įsitraukti į projekto veiklas, mokytis efektyviau naudoti skaitmenines technologijas bei skatinti vietos gyventojus dalyvauti nemokamuose mokymuose. Renginio metu ne tik susipažinau su projektu, jo veiklomis, kolegomis, bet ir supratau, koks yra svarbus mano, kaip skaitmeninio lyderio vaidmuo bendruomenėje, kurioje gyvenu”, - savo nuomone dalijosi Giedrė Mockienė, gyvenanti Gaurės miestelyje, Tauragės r.
Jau įvyko 40 renginių, kuriuose dalyvavo virš 1400 dalyvių. Pirmasis mokymo renginių ciklas baigsis birželio mėnesį. Renginių grafikas pateikiamas projekto „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė” internetinėje svetainėje:
https://www.prisijungusi.lt/renginiu-grafikas/
Kviečiame bendruomenių skaitmeninius lyderius ir skaitmeninius konsultantus aktyviai registruotis į dar vyksiančius birželio mėnesio renginius užpildant elektroninę anketą: registracija
Rudenį vyks antrasis mokymo renginių ciklas. Jo metu dalyviai išsamiau susipažins su šiuolaikinių skaitmeninių technologijų iššūkiais, teikiamomis galimybėmis gyventojams bei tendencijomis darbo rinkoje. Nuotolinės transliacijos metu bus pristatyti aktualūs kiekvienam Lietuvos gyventojui bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) reikalavimai, paaiškinta kaip įsigaliojus BDAR, asmenys turi rinkti ir saugoti asmens duomenis, kaip identifikuoti ir apsisaugoti nuo rizikų ir grėsmių internete.
Projektu „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė” siekiama skatinti Lietuvos gyventojus įgyti reikalingų įgūdžių efektyviai, įvairiapusiškai, saugiai ir atsakingai naudotis internetu, į šias veiklas aktyviai įtraukiant vietos bendruomenes. Projektą įgyvendina Informacinės visuomenės plėtros komitetas kartu su partneriais: asociacija „Langas į ateitį“, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija. Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis. Daugiau apie projektą – www.prisijungusi.lt.
Renginius organizuoja UAB „Baltijos kompiuterių akademija” kartu su asociacija „Viešieji interneto prieigos taškai“.
Daugiau informacijos: el. paštu renginiai@bka.lt, telefonu +370 611 29312
Renginių grafikas nuolat pildomas. Kilus klausimams galite kreiptis e. paštu renginiai@bka.lt, telefonu +370 612 31654.

2019-06-13

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple