Kauno bendruomenių centrų asociacija

Bendruomenių plaukimas "Nemunas vienija" įspūdžiai

Nuotaikingas, bet su labai rimta misija, Kauno bendruomenių žygis baidarėmis Nemuno keliu - "Nemunas vienija" -, mums dar kartą priminė apie bendruomenių vaidmenį miestų ir valstybės gyvenime. Apie mūsų visų teisę gauti informaciją, dalyvauti kuriant savo miestą.

Bendruomenės nenori būti tik stebėtojais, nori būti aktyviais savo aplinkos ir miesto kūrėjais, nori jaustis lygiaverčiais partneriais. Ir tai puiku. Juk būtent bendruomenių aplinkoje subręstama, čia formuojasi mūsų elgesio tradicijos, požiūriai.

Kuo stipresnės vietos bendruomenės, kuo geriau jos gali pasirūpinti savimi ir vienas kitu, tuo mažiau mums reikia valdžios dalyvavimo. Ir tai yra gerai.

Žygio metu plaukiantys baidarėmis plaukė maršrutu Kauno hidroelektrinė-Lampėdžiai , pakeliui sustojo prie Vičiūnų vandenvietės, kurioje Panemunės bendruomenės pirmininkas Gediminas Žukauskas papasakojo apie vandenvietę ir "amžiasu aferą Kauno vandentiekio 90 mečio jubiliejiniais metais. Prieš 90 metų vandentiekį statė burmistras J. Vileišis, šventino Juozas Tumas Vaižgantas. Ką jie dabar pasakytų? - klausė G.Žukauskas.
Toliau žygeiviai sustojo prie Nemuno ir Neries santakos, o galutinis sustojimas - Lampėdžiai, kur žygeivius pasitiko Lampėdžių bendruomenės centro šeimininkės ir KBCA pirmininkas Ramūnas Navickas. Lampėdžių BC surengė ekskursiją po Lampėdžius.
Plaukime baidarėmis dalyvavo Žemųjų Šančių (organizatoriai), Panemunės, Centro, Lampėdžių ir kitų Kauno bendruomenių atstovai, KBCA pirmininkas R. Navickas. Baidarėmis žygeivius aprūpino ir plaukė kartu "Vandens turistai" ir jų treneriai. Nusiirta bene 19 km Nemunu nuo Kauno hidroelektrinės iki Lampėdžių. Su puikia nuotaika plaukė beveik 40 baidarių, beveik 80 keliauninkų, šeimos su vaikais.

Šis žygis dar kartą parodė, kad Kauno bendruomenėms rūpi miesto darni plėtra ir jos gali ir turi teisę dalyvauti demokratiniame procese ir svarbių miesto problemų sprendime.
Dėkojame visiems dalyviams ir organizatoriams: Ž. Šančių, Lampėdžių BC ir Panemunės BC pirmininkams: Vitai Gelūnienei, Gediminui Žukauskui ir Daliai Akramienei už bendrą iniciatyvą ir smagų bendrystės jausmą.
Jurgitos Šiugždinienės, Žemųjų Šančių bendruomenės ir KBCA informacija.
Lampėdžių bendruomenės centro nuotraukos: čia.

2019-08-19

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple