Kauno bendruomenių centrų asociacija

Petrašiūnų renginys atkreipia dėmesį į augančią patalpų problemą

Spalio 23 d. buvo dar vienas gražus trečiadienio renginys Petrašiūnų bendruomenės senjorams. Jis įvyko Petrašiūnų bibliotekos kiemelyje. Dainingieji Monte Pacis savo dainomis kvietė senjorus švęsti rudenį, ant bibliotekos pastato stogo jų muzikos ir dainų atskrido paklausyti trys balandžiai. Jie klausėsi ant stogo, o beveik 20 klausytojų čia žemai. kas iš gretimų namų atėjo, kas išdrįso pasilikti ilgėliau ir arbatos, ir Seimo saldainių paragauti.

Balandžiai Išklausė dainą apie Laisvės alėją, o kai "Monte Pacis" pradėjo dainuoti savo hitą "Balandėle", iš trijų liko tik vienas. Tikriausiai JI. Kiti du reikia manyti buvo jie. Tai kai daina ne apie juos, ir nesiklausė daugiau :) Beje, dabar šie trečiadieniai - tai projekto "Palemonas ir Petrašiūnai jungiasi" dalis. Jis dalinai finansuojamas iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos lėšų.

Bet apie ką mes čia. Mūsų bičiulė, prof. Irena Leliūgienė uždavė labai gerą klausimą. Kokia proga bibliotekos kiemelyje vyko šis koncertukas? Nes atvyko pasiklausyti ir Seimo narys G. Vasiliauskas. Bet situacijos tai nekeičia. Nuotraukos facebook'e kalba pačios už save. Bibliotekos pastato fasadui - verkiant reikia remontui. Vidui - juo labiau. Kodėl šios bibliotekos steigėjas mano, kad petrašiūniečiams nereikia bibliotekos ir nori ją iškelti, mes nežinome. Kodėl biblioteka neremontuojama - taip pat. Bet senjorai trečiadieniais čia jau įprato, renkasi ir mums čia jauku, kiek tai įmanoma. Ačū bibliotekos vedėjai, kad priima. 

Dar vienas pavyzdys, kai Petrašiūnų bendruomenė išsikėlėm iš Betonuotojų g. 4, senjorių mankštos užsiėmimus priėmė Petrašiūnų progimnazija. Ten taip pat šilta, švaru, jauku. Pripratome ir su malonume sportavome. Bet šį sezoną ir ten nebegalime, nes nauja tvarka tokia, kad mokinių ugdymo metu, net jei kabinetas nenaudojamas, direktorė negali mūsų priimti. Nes vėlgi, mokyklos steigėjas tokią nuomos sutartį atmeta. Taigi ir sportininkės senjorės, kaip meras kažkada panemuniškiams sakė, persikėlė sportuot į Pažaislio šilą.

Petrašiūniečiai vilties nepraranda.

 

LPF "Petrašiūnų BC žinutė. Daugiau renginio nuotraukų čia.

2019-10-25

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple