Kauno bendruomenių centrų asociacija

Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės plytinę aplankius

Bendruomenė Naujieji Romainiai spalio 26 d. lankėsi Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės plytinėje, kuri yra Krūminių kaime, Varėnos rajone.

Iš kelionės romainiškiai grįžo kupini įspūdžių ir gerai nusiteikę. Šiltas šeimininkų priėmimas, ekskursija po plytinę ir įdomus pasakojimas apie senąsias plytų gaminimo technologijas viesiems labai patiko. Galimybė patiems paminkyti molį, sulipdyti kaktusines iš molio ruošinių, pagamintų pagal ypatingą technologiją, pasigaminti patiems picas ir jas išsikepti molinėje krosnyje – visa tai pripildė kelionę neišdildomų įspūdžių ir įdomių potyrių.

Plytinės įkūrėjas Gintaras Knieža įrodė, kad šimtaprocentinis tikėjimas tuo, ką darai, yra didžiausia varomoji jėga, „nuverčianti kalnus“. Rezultatas – savo rankomis pastatyti namai, sukurtas unikalus verslas. Gintaras Knieža sakė, tai ką mes darėme, kitiems atrodė utopijų utopija. Jo klausė, ar jis įsivaizduojantis ką darąs, kai Europoje pilna plytinių, o jis įsikūręs kaime ir dar norintis iš tokio verslo pragyventi. Šiai dienai Gintaras vos spėja suktis, jo rankų darbo plytų paklausa vis auga. Plytos domina restauratorius, senovinį stilių mėgstančius žmones, jo rankų darbo plytos įmūrytos ir Valdovų rūmų sienose. Veiklos į valias, tačiau Gintaras nenustygsta. Jis pradėjęs dar vieną naują, gal kam atrodytų „utopinį“ projektą – savo žemėje Krūminių kaime įrenginėja slidinėjimo trasas. Gintaro žmona Tatjana sakė, kad visa ko varomoji jėga yra Meilė. Meilė savo amatui, meilė šeimai, iš tos meilės ir keturis vaikus auginam :) Meilė žmonėms ir tikėjimas tuo ką darai. Linkime šiai gražiai, kūrybingai šeimai sėkmės ir dėkojame už nuostabiai, turiningai praleistą laiką!
Išvyka į Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės plytinę  pagal bendruomenės projektą, finansuotą lėšomis iš SADM programos "Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse".
Išvykos nuotraukos yra čia.

2019-11-07

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple