Kauno bendruomenių centrų asociacija

Susitikimai Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje

Vakar Kauno apkrities viešosios bibliotekos Kaunistikos skyriuje buvo pristatytas "Kauno datų ir faktų atvertis" elektroninis žinynas "Kaunas: datos ir faktai".

Apie šį žinyną, sukauptą jame suskaitmenintą informaciją apie Kauną mums papasakojo dr. Mindaugas Balkus, KAVB Informacinių paslaugų skyriaus Kaunistikos sk.vyresnysis bibliografas, istorikas. Į šį žinyną perkelta pusė milijono duomenų apie Kauną, jo istoriją, nuotraukos, kraštotyrininkų rankraščiai ir kita medžiaga. Dabar ši medžiaga tapo prieinama visiems.

Apie turtingus fotografijų ir piešinių apie Kauną fondus papasakojo vyr. bibliografė Dalia Giniuvienė. Abu elektroniniai žinynai yra nuolat papildomis, pats skyrius sukaupęs unikalią istorinę medžiagą. Klausydamiesi pristatymo, dalyvavome savotiškoje apklausoje - teste, kur buvo užduoti įvairūs klausimai apie Kauną. Kiekvienas teisingas atsakymas buvo įvertintas.

Po gražaus katalogo pristatymo prie arbatos puodelio ir pyrago pasidalinome ateities planais, dėkodami už šiltą susitikimą, palinkėjome Kaunistikos skyriaus darbuotojams geriausios sėkmės puoselėjant Kauno istoriją.
Kauno bendruoemnių centrų asociacijos nariai gražiai bendrauja su KAVB, Kaunistikos skyrius turi visas mūsų bendruomenių centrų išleistas knygas apie mūsų rajonus: Žaliakalnį, Aleksotą, Panemunę, Petrašiūnus, Dainavą, Šančius.

 

Elektroninį katalogą galima pavartyti čia: https://datos.kvb.lt/?option=com_laikotarpiai

2019-11-07

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple