Kauno bendruomenių centrų asociacija

12-tasis Romantinės dainos festivalis

Sekmadienį, lapkričio 24 dieną, Šilainių bendruomenės centras organizavo 12-tąjį Kauno bendruomenių centrų Romantinės dainos festivalį. Pagal tradiciją kasmetinį festivalį organizuoja tas bendruomenės centras, kurio ansamblis tapo nugalėtojais. 2018 metais tais nugalėtojais tapo Šilainių retro grupė "Randevu".

Pilnutėlėje Renginių centre Oazė "Randevu" atidarė festivalį, atlikusi dvi tarpukario dainas - šlagerius. Šiais metais dalyvavo 11 Kauno bendruomenių centrų vokalinių ansamblių ir liaudiškos muzikos kapelijų bei ansamblių.

Po konkursinės dalies, belaukiant komisijos, kurią sudarė KBCA pirmininkas Ramūnas Navickas, "Randevu" vadovė Jūratė Svidinskienė ir atlikėja Ilona Papečkytė) rezultatų, dalyviams ir svečiams pasirodė festivalio svečiai: Alytaus šokių kolektyvas "Miestelėnai", dalyvavę televizijos konkurse "Šokio revoliucija", dainuojamosios poezijos atlikėja Ilona Papeškytė ir Šilainių ansamblis "Slaunos su škarpetkutėmis", kurios kartu su aktore Edita Niciūte atliko žaismingą pasirodymą apie kojų etiketą. Kol komisija skaičiavo balsus, buvo paskelbti  elegantiškiausios skrybėlaitės rinkimai. Čia seniausias ir gražiausias skrybėlaites dėvėjo Aleksoto damos.

Komisijos sprendimu festivalio nugalėtojais paskelbtas Sargėnų ir Vytėnų bendruomenės centro ansamblis "Šilas". Jiems buvo įteiktas pereinamasis prizas ir garbė kitais metais organizuoti naująjį festivalį.

Galime pasidžiaugti, kad šis festivalis buvo aukšto lygio, gražiai organizuotas, puikiai apšviestas ir įgarsintas. Padėką Renginių Oazės vadovui pareiškė ir Kauno Šilainių BC direktorė Rima Andriulionienė, kurios dėka rėmėjais tapo Seimo nariai L. Stacevičius bei R. Karbauskis (jį atstovavo padėjėja V. Pranarauskaitė), Susisiekimo ministerija ir UAB "Bijola". Specialią dovaną R. Andriulionienei atsiuntė ir europarlamentaras Bronis Ropė. Rėmėjai pasirūpino, kad visi kolektyvai būtų gražiai pagerbti ir apdovanoti atminimo dovanėlėmis.

Labai džiaugiamės, kad šis festivalis susilaukia daug dėmesio, į jį prašosi ir kiti miesto kolektyvai, Tačiau vis tik Kauno bendruomenių centrų asociacijoje nutarta, kad šis festivalis turi būti mūsų asociacijos narių išskirtinis renginys, suteikiantis daug džiaugsmo ir atsakomybės, verčiantis tobulėti.

Festivalyje dalyvavo: Kauno Šilainių bendruomenės centro vokalinis ansamblis "Slaunos su škarpetkutėmis" ir retro grupė "Randevu", Kaunėnų bendruomenės ans. "Smaragdas", Eigulių - Žaliakalnio BC ansamblis, vad. O. Delonienės, Palemono BC ans. "Marių banga", asociacijos "Vaišvydava" ans. "Garšvė", Sargėnų ir Vytėnų BC ans. "Šilas" ir liaudiškos muzikos ans. "Šlamutis", Petrašiūnų BC vokalinis ansamblis "Monte Pacis", Aleksoto BC liaudiškos muzikos ans. "Svirbė", pilietinės bendruomenės centro "Dainava" grupė "Vizija", Dėkojame organizatoriams - Kauno Šilainių bendruomenės centrui ir jo puikiai vadovei Rimai Andriulionienei, visiems dalyviamsir svečiams, padovanojusiems puikų sekmadienį ir lauksime kitų metų festivalio. Atskira didžiausia padėka - nuostabiai mūsų renginių ir šio festivalio vedančiajai - Violetai Visockienei.

 

Festivalio nuotraukomis ir video įrašais dalinomės FB paskyroje Kauno bendruomenių centrų asociacija.

2019-11-25

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple