Kauno bendruomenių centrų asociacija

Diskusija apie bendruomenes ir savanorystę

Sausio 22 dieną VšĮ "Europos namai organizavo diskusiją, kurioje bandėme aiškintis, kokios teisinės, finansinės, organizacinės ir kitos problemos kyla asmenims įsitraukiant į bendruomeninę veiklą, taip pat kokios priemonės ir sąlygos skatintų gyventojus dalyvauti bendruomeninėje veikloje.

Renginys organizuojamas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos užsakymu siekiant nustatyti problemas ir numatyti priemones, kurios sudarytų palankesnes sąlygas visuomenei aktyviau dalyvauti bendruomeninėje veikloje.

Diskusijoje dalyvavo Vilniaus, Kauno, Širvintų miestų, Kauno rajono bendruomenių organizacijų atstovai, Kaišiadorių VVG ir Lietuvos VVG tinklo pirmininkės, LVBOS sekretorė, Apibendrinti diskusijos ir projekto rezultatai bus paskelbti projektui pasibaigus, Išties diskusijoje daugiausiai buvo pasisakyta apie iškylančias problemas bendruomenėse, apie gyventojų įtraukimą į bendruomeninę veiklą, organizacijų patrauklumą. Daug dėmesio skirta problemų sprendimams, pažymėta netobula teisinė bazė, valstybės institucijų požiūris, savanorystės iššūkiai, kartų kaita ir kt. Diskusija atskleidė ir kai kuriais atžvilgiais skirtingą pačių bendruomenininkų požiūrį į bendruomeninę veiklą ir bendruomeniškumo supratimą.

Dalinamės diskusijos dalyvių pateiktomis bendruomenių problemomis, iššūkiais ir sprendimų pasiūlymais. O gal turite kitų pastabų, pasiūlymų ir iškylančių problemų bei jų sprendimų būdų.

Visos diskusijos nuotraukos yra čia.



2020-01-23

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple