Kauno bendruomenių centrų asociacija

7 Kauno dienos apie Dainavos bendruomenės rūpestį

Poeto Bernardo Brazdžionio slapyvardžiu – Vytės Nemunėlio vardu eiliuotos pasakos herojai: rudnosiukų šeima yra Kauno Dainavos seniūnijos bendruomenės simbolis. Tačiau, kad ir kaip čia mylimi rudnosiukai, jie negali grįžti namo. Lietuvybės pranašas, šaukiantis tautą kovoti – poetas Bernardas Brazdžionis buvo laikomas Maironio įpėdiniu.

Apie tai sekmadienio (balandžio 19 dienos) "7 Kauno dienose". Geras aktualus reportažas apie apie padėtį su B. Brazdžionio namu, kurį visada globojo Kauno pilietinės bendruomenės centras "Dainava", jame vyko poezijos popietės, vaikų piešinių konkursai. Dėl namelio priežiūros buvo daug raštų, susitikimų su Kauno savivaldybe, tačiau atrodo, jis per "brangus" (kaip daugelis kultūros paminklų, atminimo vietų) savivaldybei, Kauno muziejui ir net Kultūros ministerijai...

Dainaviškiams neramu – jų teigimu, kelis kartus buvo bandyta namus padegti. Bernardo Brazdžionio namas kultūros paveldo objektu buvo pripažintas 2012 metais, po kelerių metų poetas buvo paskelbtas Kauno garbės piliečiu. Dainaviečiai kiekvienais metais ateidavo prie Brazdžionio namo paminėti poeto gimtadienio, o šiandien bijo dėl šio pastato ateities.

„Bendruomenė norėtų, kad namelis būtų atviras, prieinamas visiems, kaip ir norėjo pats poetas. Bernardas Brazdžionis pats norėjo, kad namas būtų gyvas ir prieinamas lietuvių tautai, kad čia gyventų mūsų Vytė Nemunėlis, ir mūsų meškučiai pagaliau pareitų į namus“, – pasakoja Dainavos bendruomenės pirmininkė Jolanta Kaminskienė.

Pirma laida apie Dainavos mikrorajoną buvo transliuojama balandžio 12 dieną.

Reportažas čia: https://www.lrt.lt/…/apleistas-bernardo-brazdzionio-namelis…

Visa laida: https://www.lrt.lt/…/7-kauno-dienos-brazdzionio-namo-likima…

 

Parengta pagal portalo lrt.lt medžiagą.

2020-04-20

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple