Kauno bendruomenių centrų asociacija

Sveikiname Vaišvydavos bendruomenės centrą su apdovanojimu

Vidaus reikalų ministerija kasmet nuo 2006 metų (2020 m. – jau 15 kartą) skelbė konkursą geriausiam praėjusių trijų kalendorinių metų nusikaltimų ir kitų teisės pažeidimų prevencijos projektui ir bendruomenių iniciatyvai nustatyti.

Konkurse buvo kviečiamos dalyvauti įvairios organizacijos, asociacijos (nevyriausybinės organizacijos), valstybės ir savivaldybių institucijos, mokslo ir studijų institucijos, verslo subjektai, bendruomenės. Šiemet buvo gautos 27 paraiškos. 11 paraiškų buvo bendruomenių iniciatyvos, 16 – projektų paraiškos. Konkursui pateikti 2017–2019 metais vykdyti nusikaltimų ir kitų teisės pažeidimų prevencijos projektai turėjo atitikti šias konkurso temas:

– „Nusikaltimų prevencija etninėse subkultūrose, įskaitant taikomą nusikalsti linkusiems jų nariams“;

– „Linkusių nusikalsti asmenų socialinė reabilitacija ir integracija į visuomenę“.

Įvertinus pateiktas bendruomenių iniciatyvas, Konkurso laimėtoju paskelbta bendruomenės iniciatyva „Saugu – saugiau – saugiausia“, kurio rengėja Plungės rajono Kulių krašto bendruomenė „Alantas“ paskatinta 1000 eurų premija.
Paskatinamoji 700 eurųpremija skirta bendruomenės iniciatyvos „Darniau yra saugiau!“ rengėjai Kaimų bendruomenei „Biliūnai“, paskatinamoji 500 Eur premija – iniciatyvos „Saugi ir informuota Vaišvydava“ rengėjui Kauno Vaišvydavos bendruomenės centrui.

Visi tinkamas paraiškas pateikę konkurso dalyviai, o taip pat komisijos nariai apdovanoti vidaus reikalų ministro padėkomis.

Sveikiname Vaišvydavos bendruomenės centrą ir jo pirmininką Šarūną Žitkevičių su puikiu laimėjimu linkime ir toliau siekti saugumo ir kaimynystęs savo bendruomenėje ir Vaišvydavoje.

2020-05-22

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple