Kauno bendruomenių centrų asociacija

Kaimynų kaimynė iš Romainių

Šiais metais, kaip ir kasmet Kauno apskr. VPK bendruomenės pareigūnai paskelbė Kaimynų kaimyno konkursą Kauno apskrityje.

Romainių bendruomenės centras taip pat paskelbė savo nominantę Metų Kaimyno nominacijai. Tai Regina Skapčiuvienė - nenuilstanti aktyvi bendruomenės centro narė ir šauni kaimynė. Štai kaip apie ją atsiliepia kaimynai.
Džiaugiamės Romainių bendruomenės centro „Kaimynų kaimynu“:
Romainių kaimynių kaimynė- Regina Skapčiuvienė
- atskubės į pagalbą,
- padės, patars, padarys,
- maloni, mandagi, paslaugi...
Pamatytumėt kuo pavirsta Reginos Skapčiuvienės namai per bendruomenės renginius.
Tikras štabas. Čia persirengiam, geriam arbatą, naudojamės patogumais. O ypač kada puošiam Romainių Kalėdų Eglę prie jos sklypo, nes čia dovanojama nemokamai elektra. Čia sandėliuojama ir Kalėdinė atributika.
Artimiausi kaimynai užsuka vis. Regina jiems šypsosi, nusišypso ir kaimynai... Ir klega nuo juoko namai, kuomet ten susirenkam...
Visomis Gimtadienių ar Vardadienių progomis kviečiami ne tik giminės, bet ir kaimynai, nors jie skirtingų kartų atstovai...
Jeigu skelbiu miško tvarkymo akciją - Regina ateina su kaimynais ir anūku pirmieji.
O, svarbiausia, ji rūpinasi vieniša 90–mete kaimyne Zina.
Anksčiau Regina nuoširdžiai prižiūrėjo, auklėjo ir mokino savo anūkus, kol jie buvo ikimokyklinukai. Į mokyklą abu išėjo skaitydami ir rašydami. Pirmūnai jie lig šiol.
Dirba Regina pašte, lanko ligonį globos namuose ir dar randa laiko lankyti vokalinį moterų ansamblį, kuriame dainuoja ir groja gitara.
Hobis-dailusis siuvimas: kuo sunkesnis modelis-tuo įdomiau... Laisvalaikiu pasiuva rūbus Kalėdų vaidinimui, renginių vedėjams, savo anūkei sportiniam šokiam, pataiso nevykusį pirktą drabužį.
Nuotraukų su Regina renginiuose sunkiai radau, nes ji vis kažkur dirba...
Kai viską apgalvojau apie šią kaimynė, manau, kad tai net nerealu, tokių yra tik iš tūkstančio viena.
Violeta Visockienė, Romainių BC tarybos pirmininkė

Regina Skapčienė ne atsitiktinai gyvena pačioje Romainių širdyje. Matyt likimas taip sudėliojo, jog ji būtų visiems arti. Ši moteris universali. Visur suspėjanti, visiems padedanti kuo gali, nežiūrėdama ir negalėdama savo laiko. Niekuomet neatsisako padėti kaimynams, visuomet linksma, neieškanti žodžio kišenėje, koncertuojanti, dainuojanti, šokanti ,mylinti ir mylima...
Rasa Miliūnienė,kaimynė.

Romainių sankryžaitėj stovi namas,
Kaip magnetas jis traukia Eglutes
Regina, kaip rajono Prometėjas,
Kasmet uždegs jai žvakutes.
Ji visada su šypsena ir su pagalba.
Susvetimėjimas ne jai...
Ar renginį mes ruošiam, ar talka...
Visur mes sukamės su Regina.
Sigitas Sidaravičius, kaimynas.

Nuo vaikystės matau, kokia pavyzdinga kaimynė yra mano močiutė. Draugams bei kaimynams ji padeda net, kai pati neturi laiko. Nesvarbu ar pavargusi po darbo, ar blogai jaučiasi, paprašyta pagalbos, mano močiutė niekada neatsisako padėti. Rūpestis kaimynais, šilti pokalbiai, nuoširdi šypsena - visi šie dalykai man primena ją - geriausią močiutę bei kaimynę.
Anūkė Justina.

Mes užaugome apsupti žmonių - kaimynų, draugų ar tolimo kaimyno, kuris paliko pasaugoti dviratį, važiuodamas apsipirkti. Taip buvo visada - kai buvo gyvi seneliai ir kai netekome jų. Mūsų namai visada buvo ir yra pilni žmonių, juoko, dainų ir gerų emocijų. Mama su meile priima visus. Aš kartais pagalvoju: ar pažįstu dar bent vieną žmogų, kuris paprašius pagalbos, tą pačią minutę viską mestų ir skubėtų padėti dieną ar naktį, ir tai ne tik mums - vaikams, o bet kokiam žmogui, kuriam tik prireikia pagalbos? Taip, pažinojau - mano A.A. krikšto mama Danutė ir ji buvo artimiausia mūsų kaimynė. Pagalvokite, kokie artimi buvo kaimynų santykiai, jei pakrikštijo mane ir aš Krikšto mamą turėjau (tikra to žodžio prasme) visą laiką kol ji buvo gyva, ir dabar aš ją nešioju savo širdyje. Mano mama su šia nuostabia kaimyne buvo kur kas daugiau nei giminės. Mama bendrauja su visais kaimynais - jaunais, savo metų ar labai garbingo amžiaus. Aš neatsimenu nei vieno atvejo, kad mano babytė ar mama būtų susipykusi su kažkuo - niekada! Mamai svetimas pavydo jausmas, ji džiaugiasi už visų sėkmę ir visada randa pateisinimą suklydusiam. Didžiuojuosi būdama Jos dukra ir tikuosi man pavyks vaikams perduoti bent dalį vertybių, kurias gavau iš savo šeimos.
Dukra Sandra, Romainių BC tarybos narė

 

Romainių bendruomenės centro ir Kauno apskr. VPK informacija.

2020-05-26

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple